Zapečené žampióny

Marta Kuchařka:

Houby 9 názorů

56

Suroviny

400 g větších žampiónů
80 g niva
80 g měkkého sýra nebo sýra strouhaného
2 vejce
100 g šunky
sůl
pepř
2 lžičky plnotučné hořčice
bazalka
tymián nebo provensálské koření
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z žampiónů odstraníme nožičky (část můžeme nasekat a použít do náplně) a hlavičkami vyložíme máslem vymazaný pekáček. Sýry nastrouháme a smícháme s nasekanou šunkou, vejci, kořením a hořčicí. Směsí naplníme hlavičky a dáme péct do trouby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené žampióny

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    mňamka - zítra upeču :-))

    Odpovědět

  • Anežka Anežka(neregistrovaná)

    Mně zbyla ještě hromada náplně (měla jsem méně žampionů a do náplně jsem pokrájela veškeré nožičky použitých žampionů), tak jsem podélně rozkrojila a vydlabala několik syrových brambor a naplnila je též a zapekla, a výsledek je překvapivě výborný. To doma ocení hlavně ten, kdo houby zrovna dvakrát nemusí, protože v tomto provedení v bramborách nejsou vůbec cítit.:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Receptík jako namalovaný.;-)

    Odpovědět

  • ilonah ilonah

    Také jsem už vyzkoušela a moc nám chutnalo:-):yes:

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon

    :yes:Martičko, žampiony milujeme, a tohle je fakt lákavá úprava. Posílám bodík!:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    také to dělám jen nedávám hořčici..je to velká mňamka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    madeleinko, přesně nevím, asi 15-20 min., až bude sýr zlatavý, je hotovo;-):-). Dobrou chuť:-)

    Odpovědět

  • madeleinka madeleinka

    recept se mi moc líbí.jak dlouho se žampiony pečou??abych to nepokazila :-))

    Odpovědět

  • mirka mirka(neregistrovaná)

    velice dobré,přidala jsem anglickou slaninu na kosticky nemela jsem šunku,:-D:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo