

Bezlepkový sojový burger
Suroviny 2 porce
- sojový granulát
- bezlepková strouhanka
- vejce
- bezlepková mouka
- koření na mleté maso
- podravka
- bezlepkové bulky
- salát
- rajče
- okurku
- plátek sýra
- kečup
- tatarka
- cibule
Postup přípravy receptu
Uvařím půlku sojového granulátu ve vodě s podravkou. Nechám vychladit, naložím do trochy oleje a koření na mletá masa (nejlépe den předem a nešetřit s kořením).
Pro tvorbu karbenátků přidám trochu mouky, 1-2 vajíčka, strouhanku. Vytvořím karbenátky. Velikost každý dle sebe, záleží taky hodně na velikosti bulek.
Smažit dle libosti, já mám ráda pořádně křupavou kůrčičku na karbenátku.
Bulky si rozpůlím a na pánvičce lehce opeču. Jak je karbenátek hotový, položím na bulku, na to hned sýr, aby se pěkně ohřál a pak zdobím dle libosti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezlepkový sojový burger
-
ANno: Bezlepková dieta není o cholesterolu, ale o tom, že dotyční mají alergii na lepek (gluten) a nesmějí některé obilniny, které lepek v sobě obsahují - pšenice, ječmen, žito, triticale a většinou se uvádí i oves
-
tím bezlepkovým postup nic nezlepšíte... Hranolky mají hooodně nezdravého cholesterolu... Tak -
-
To bych ráda ochutnala.