Nejlepší čína podla Gordona

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 20 minut Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

100 ml limetkového džusu nebo citronového džusu
100 ml sladké sojové omáčky (napr. kecap Manis)
3 lžíce Rastlinného oleje do woku
4 x 225 g hovězího masa Wagyu svíčková (alebo podobnej kvality s mramorovanim nakrájame na 4 cm kocky)
2 lžíce lehké sojové omáčky
4 stroužky česneku jemně nasekané
4 plátky čerstvého zázvoru oloupané a nakrájené na tenké proužky
2 červené chilli papriky (málo palivé semínka vyberte a nakrájané na tenké proužky)
lžíce(palmového cukru nebo) hnědého cukru nebo medu
Svazek jarních cibulek nakrájené na diagonálně, bílé oddělené od zelené
Svazek bog choy může být i jiná čínská zelenina
3 lžičky bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu rozpustíme ve
4 lžíce studené vody
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V miske zmiešame citrónovú alebo limetkovu šťavu, pridame cast sladkej sójovej omáčky ( ketchup Manis )a trochu medu alebo palmoveho cukru.

  2. Do woku dame rastlinny olej a rozohrejeme až je horúci a pridame na kocky nakrajane Wagyu a prudko opecieme zo vsetkych stran pridame trochu lahkej sojovej omacky prehrejeme a odlozime na stranu na teply tanier. ( Pozor ked robime viac porcii robime na etapy aby sa nam maso nezacalo dusit vo vlastnej stave, musi sa opekat.! )

  3. Do čisteho woku, stir fry –vmiesame bielu cast jarnej cibuľky so 40ml na sladkej sójovej omáčky a limetkovej šťavy.

  4. Pridame cesnak, zázvor, čili a zelenu cast z jarnej cibuľky a umyte enoki hribky 1- 2 minuty dobre premiešame –stir fry.

  5. Nakoniec naspat pridame Wagyu hovädzie kocky a so stavou a este zahustime zemiakovym skrobom rozpustenym vo vode, prevarime –stir fry cca 1 minutu.

  6. Servirujeme s Thajskou jasminovou ryzou.

Poznámka

Gordon Ramsay bol povolany ako sudca vybrat najlepsiu cinsku restauraciu v anglicku a toto bolo jedno z jedal ( trochu upravene )vitazov roku 2010, malej restauracie YU and YOU.

Pozor radsej vyskusat jednu malu porciu -trosku!lebo suroviny pouzite su velmi drahe, Wagyu hovadzia svieckova je najdrahsie hovadzie na trhu je prirodzene prerastena -mramorovana. Da sa nahradit aj inou lacnejsou ale treba pred tym marinovat.

http://www.wagyufarm.cz/wagyu.html

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší čína podla Gordona

  • vseumel vseumel

    Poslední dobou mám na čínu chuť, už jsem koupila i nudle. Recept vypadá opravdu fantasticky. Klobouk dolů.:-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    recept prekrasny, ako ostatne vsetky tvoje, som velmi rada, ze si tu. Vymazavat by bola kardinalna hlupost, mozno si to nebude moct dovolit uvarit drviva vacsina, ale to neznamena, ze nechceme vediet ako sa robi vysoka kucharcina.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Já jsem také pro nechat zde recept:yes:,recept si může kdokoliv vyzkoušet-dle financí, surovin dostupných atd. atd.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nonya::-8 i já si ráda recept pouze pročtu a chuť si představuji....jen ho tady hezky nech, doplňuje (vyvažuje) ten kaleidoskop receptů, co tu máme;-):yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    srettka, tak sa tradicne kraja v Japonsku a potom sa da rychlo na grilovaciu platnu , to maso sa da jest lyzickou take je makke ... preto aj to meno „kaviár mezi hovězím masem".Ked pouzijes lacnejsie jasne ze na nudlicky a marinovat.
    PS:
    Inac ten recept je velmi dobry ale ked som to preratal tak to vychadza na skoro 900 Kč na porciu preto som to chcel vymazat.
    :-8

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    no jo no, u násje sprostě drahé v poměru cena/kvalita všechno, spíš až nechutně drahé...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nonya: myslím, že netreba mazať recept preto, že mäso je drahé, recepty sa nedávajú podľa ceny ingrediencií. Ak je nejaká príležitosť, tak kúpim aj drahšie suroviny, alebo ich jednoducho nahradím lacnejšími. Varenie je aj o fantázii a tvorivosti. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nonya:blbost, proč mazat? Líbí se mi to:yes::yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    recept vypadá dobře, jen je mi proti srsti to maso na kostky, to je jak do guláša:-p já raději proužky:-8:-))

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Nonya:myslím, že je nesmyslné, chtít vymazat recept kvůli ceně ingrediencí. Vždyť není nutné použít zrovna tenhle tip masa. Dost lidí čínu dělá i z kuřete, vepřovýho, nebo i ryb;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nonya: Samozrejme, že to tu máš nechať...je úžasné už len niečo takéto čítať!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásné recepty tvoří příjemnou protiváhu těm na opačném pólu. Nemaž ho ;-):-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Nonya: Taky jsem pro to, aby recept zůstal:-8:-8:-8:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Nonya: já bych se ale přimlouvala, aby tu recept zůstal. Mně se moc líbí, že sem dáváš autentické, kvalitní recepty, které si, i když si je asi neuvaří, určitě hodně lidí se zájmem přečte.:yes::-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nonya: Mazat recepty smějí pouze admini. Napiš jim na kontakt dole na stránce ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: čína z hovězího nejlepší recept nejlepsi cina nejlepší čína recept nejlepší recept na činu cina nejlepsi recept čína z vepřového nejlepší recept nejlepsi recepty na cinu čína nejlepší recept nejlepší recepty čína recept na nejlepší čínu nejlepsi čína recepty mail comune.campora.sa.it loc:cz mail comune.eboli.sa.it loc:cz mail comune.perdifumo.sa.it loc:cz mail comune.acerno.sa.it loc:cz mail comune.mugnano.na.it loc:cz mail comune.gordona.so.it loc:cz recept nejlepsi cina hovadzia cina čina nejlepši recepty

Zapomněl/a jsem heslo