Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony s česnekem a bylinkami

Na pánvi smažené kořeněné žampiony podáváme jako samostatné jídlo s čerstvým pečivem, nebo jako vynikající přílohu k masu. Také můžeme smažené houby rozložit na krajíčky baget, ozdobit mozzarellou a chvíli zapéct v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 17 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 7 min

17 min (10 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 698 kJ /
406 kcal
Bílkoviny9,89 g
Tuky28,35 g
Vláknina15,48 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev dáme rozehřát olej a máslo. Krok 2: Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, restujeme je asi 5 minut, pak přidáme nasekané bylinky, balzamikový ocet, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Krok 3: Zamícháme a restujeme ještě asi 2 minuty. Krok 4: Hotové žampiony můžeme jemně posypat strouhaným parmezánem a pokapat olivovým olejem, nebo zapéct na krajíčcích baget, pokladené mozzarellou.

Zveřejněno 19. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s česnekem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9g8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s česnekem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9g8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ke krkovičce ze stolního grilu a čerstvý chléb k tomu...
vynikající. My bez parmazánu.

Vyzkouseno - a je to vynikajici. Jako prilohu jsme dali ryzi a nemelo to chybu. V dalsi fazi jsme to zkusili jist i s testovinami a taky to bylo dobre.:yes:

Nejlépe ochucené žampiony, jaké jsem kdy měla! Byla jsem moc zvědavá na kombinaci chutí, ale bylo to vynikající! Opekla jsem si k tomu bagetku a byla to opravdu mňamka :)

Byla jsem moc zvědavá na kombinaci chutí žampiónů, bylinek, balsamikového octu a česneku. Bazalkový olej jsem neměla, tak jsem přidala sušenou bazalku. Byla jsem moc mile překvapená pro mne výbornou chutí a budu dělat určitě častěji. :yes::yes:

Také jsou u nás žampiony v oblibě a recept se mi líbí:-p:yes::yes:

:yes::yes::yes: SUPROVÝ TYP :-K

;-)zajmavý recept žampiony máme rádi:yes::yes:

zizala: ano mas pravdu. prave vcera sme boli v azijskom obchode a ukazovala som muzovi rozdiel medzi kikkomanom a tou obycajnou...prirodna sojovka stala 3,65 eura a ta obyc tusim necele euro. Situacia je taka, ze ludia z nutnosti siahnu po tom lacnejsom, nekvalitnejsom, pretoze skratka na to nemaju. Naozaj je lepsie pestovat na okne vonave bylinky, nasusit, namrazit a korenina je hotova.

Díky všem za ohlasy ;-) pokud máte rádi žampiony, určitě zkuste :-)

vybusna: z toho, co jsi vyjmenovala, bych akorát tu sojovku (kvalitní ze sojových bobů) vzala na milost ;-)

krasa:yes:, ziadna vegeta, ziadne hotove koreniace zmesky s exotickymi nazvami z regalu zo samosky, ziaden bujon, sojovka a neviem este ake glutamaty. Ja by som este vynechala to oregano a jednu lyzicu masla, ale to je len moja chut, takze fakt super.

Tak na tomhle bych si určitě pochutnala :-p

Takhle jsem si připravovala žampiony zrovna na tu bagetku:-p:yes:

Moc se mi to líbí:-p

Tématické fráze:
žampiony na másle, žampiony na pánvi, žampiony s česnekem, smažené žampiony na pánvi, žampióny příloha k masu, žampiony jako příloha k masu, žampiony jako příloha, žampiony na česneku, grilované žampiony na panvi, žampiony v octě, příloha k masu žampiony, česnekové žampiony, zampiony v octu, žampiony na másle s česnekem, žampiony recept na másle, žampiony s česnekem a parmazánem recept, žampiony na pánvy, jak připravit žampiony na prudko, recept na žampiony s česnekem, dusene zampiony s bylinkami

Suroviny:
žampióny, máslo, olej, olej olivový, koření oregáno, tymián, ocet balsamiko, česnek, sůl, pepř mletý, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu