Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 245 kJ / 2 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,26 g |
Tuky | 150,88 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 3,63 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 35,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme.
Krok 2: Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
Krok 3: Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme.
Krok 4: Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí.
Krok 5: Nivová směs: Rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany.
Krok 6: Zalité maso dáme péci na 180°C asi 25 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.
Zveřejněno 13. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Np4N
Moje poznámka
Jehněčí s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Np4N
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 13 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí maso s nivou,
jehněčí maso recepty kýta s nivou,
jehneci kyta s nivou,
recepty na jehněčí maso s nivou,
jehněčí s maso s nivou,
jehněčí žebírka recepty,
jehněčí plátky s nivou,
recept recke jehneci,
jehněčí pečeně s nivou,
recept na jehněčí pečeni s nivou,
jehneci kyta s nivou,
jehněčí maso niva recepty,
jehneci zebirka v recke kuchyni
Suroviny:
maso jehněčí,
sýr niva,
rohlík,
olej,
sůl,
pepř,
olej,
máta,
šťáva citronová,
hořčice plnotučná
Komentáře (5)