Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Recepty na francouzské moučníky přinášejí do naší kuchyně vždy něco nového a chuťově zajímavého. Zkuste tuto netradiční bublaninu, která je na přípravu velmi jednoduchá a zcela jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení)

23. 5. 2012 16:28

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 783 kJ / 1 621 kcal
Bílkoviny55,12 g
Tuky31,68 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 839 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy272,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Více fotek zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Recept je z knihy "Larousse des Desserts" kterou sestavil známý francouzský cukrář "Pierre Hermé" http://www.pierreherme.com/

*Není to tradiční piškotové těsto. Svou texturou bych ho přirovnal k palačinkovému těstu nebo k dezertu zvaný Flan (pudink).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 6. 2012 12:35

1974andrea:Díky Andreo,já tedy jdu péct Československou !Olejovou klasiku i když jsem zde na olejovou klasiku receptík nenašla,asi ho přidám.Bublanina má teď "zlaté časy".;-) Receptu na bublaniny nikdy není dost!Teda aspoň u nás doma , je to jeden z nejoblíbenějších zákusku vubec.:-D

lovie

8. 6. 2012 11:37

zizala: děkuji, božínku, to jsem blbá :-D

zizala zizala (moderátorka)

7. 6. 2012 20:30

lovie: Když formu vyložíš pečícím papírem, tak to neproteče ;-)

1974andrea 1974andrea

7. 6. 2012 20:27

lovie:Jojo, ta otevírací, ale protékat by to nemělo. Mně to teda neproteklo;-)

lovie

7. 6. 2012 20:22

1974andrea: a můžu se jen zeptat - byla ta dortová forma otevírací? Já jen esli to těsto mi dole nebude protékat.. :-)

1974andrea 1974andrea

7. 6. 2012 19:57

Veronika.Hrozna:Verčo, teď jsem dodělala v dortové formě a je to opravdu lepší víc upečené.

katyvypl

7. 6. 2012 19:56

Veronika.Hrozna: Pekla jsem v titanové pánvi - nemusí se vymazávat a je vysoká. ;-) Ale jinak dortová forma bude ideální. Chuťově je to opravdu jako tlustá palačinka či tak, ale moc jsme si pochutnali, za vyzkoušení to stojí. ;-)

1974andrea 1974andrea

7. 6. 2012 19:51

Tak milý Migueli, zrovna jsem dodělala tuhle bublaninu a přidala fotky. Také mi nejdřív chtělo těsto utéct z formy, ale pak se umoudřilo a chladnutím kleslo:-D. Je to dobré, já bych tam přidala malinko víc cukru. Je to zase něco jiného, než jsme zvyklí, ale ta naše česká je holt česká;-) Díky za recept.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 6. 2012 13:37

katyvypl: Ted tak dumám,jestli mám jít obrat sousedovic třešně na tuhle bublaninu.Není to trošku gumové ,když je to prý jako palačinkový těstíčko,nebo je lepší nechat do dýl v troubě a více to upéct do červena? V čem si pekla v dortové formě?:-?

katyvypl

5. 6. 2012 19:09

Vyzkoušeno - s jahodami. ;-) Když jsem bublaninu pekla, měla jsem hrůzu v očích, jak se těsto zvedalo. :-O Ale po vyndání z trouby si krásně sedlo. :-):yes: Je to velmi netradiční, ale chuťově výborný moučník. :-*

Jenny

3. 6. 2012 18:33

Miqueli,posílám fotečky...bodík jsem dala už minule,je to dobré:yes:,vychutnávali jsme za tepla,tak ta fotka tak nevynikla jako za studena...;-);-)

Mozaika Mozaika

1. 6. 2012 10:41

Hlavně je to fakt úžasně nafocené ! Klobouk dolů ! ;-)

kiki

31. 5. 2012 10:42

je to neskutečne dobré asi to budu dělat na všechny oslavy papík

1974andrea 1974andrea

28. 5. 2012 19:32

Koukám tady zrovna sousedům na třešeň, že už se červenají, tak je asi za pár dnů navštívím s košíčkem:-)). Nevypadá to složitě, takže bych to měla zvládnout;-). Pěkný recept:yes:

Miquel Miquel

27. 5. 2012 21:11

Děkuji:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: třešňová bublanina bublanina tresnova třešňová bublanina recept recept na třešňovou bublaninu profi francouzké palačinky nej recepty třešňová bublanina bublanina od babičky tresnova bublanina top recepty recept třešnová bublanina piškotová třešňová bublanina nejlepsi tresnova bublanina olejová třešňová bublanina recepty na třešnovou bublaninu top recepty třešňová bublanina výborná bublanina od cukráře nejlepší třešnová bublanina recept třešňová buchta třešnová bublanina do dortové formy recepty třešňová bublanina třešňová

Suroviny: třešně, cukr moučkový, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zvz6