Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třená dvoubarevná bábovka

S láskou vzpomínáte na nedělní odpoledne, které jste trávili u babičky a pochutnávali si na její úžasné bábovce? Máslová, nadýchaná a vláčná třená bábovka zmizí dříve než vychladne. Chce to trochu trpělivosti, ale podle našeho receptu ji zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 9. 2008 17:09

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 875 kJ / 4 511 kcal
Bílkoviny94,06 g
Tuky199,60 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 1,04 g
Sůl2,87 g
Sacharidy573,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mám propočty na různé množství vajec a peču z tototo těsta i např. beránka na Velikonoce a na Vánoce kapra v keramické formě.

Tato bábovka mě provázela celým dětstvím a nyní ji peču taky já a už i moje dcera.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

9. 4. 2014 12:52

Super recept, pekla jsem poprvé v silikonové formě a nové troubě a dopadla výborně.:-))

Merylas Merylas

16. 2. 2014 19:14

Děkuji všem za vyzkoušení:-K

B: Vůbec mě nenapadá, proč by mohla být mazlavá. Hlavní je ji nechat dobře propéct a pak nechat vychladnout.

lucie: Já mám nejoblíbenější takovou těžší formu s teflonovým povrchem. Bábovka na titulní fotce je z hliníkové formy, tu je třeba dobře vymazávat, aby se dobře vyklopila. Občas dělávám v keramické formě, nemám ráda tenké simaxové sklo.

Alena

15. 2. 2014 08:37

Bábovka je opravdu výborná, krásně se vyklopila. Super recept:-):yes:

Ivča

3. 12. 2013 15:14

Dobrý den, už jsem tuhle bábovku jednou pekla a někde jsem udělala chybu..asi zásadní chybu, protože byla úúúplně sražená :-D :-D ale chuťově to bylo fajn... Ale nenechala jsem se odradit a dneska jsem to zkusila znovu a je nádherná a snad i vynikající..! :yes: děkuju za recept...:-K

Šárka

30. 11. 2013 21:26

:yes::yes: Opravdu výborná...:-p

Milan

21. 11. 2013 13:07

B

17. 11. 2013 18:35

Dnes jsem bábovku dělala, skvěle šla vyklopit, vypadá moc dobře, voní, ale co jsem ochutnala odřezky kde se mi trochu "nafoukla" přišla mi taková jako mazlavá v puse, nevíte někdo čím by to mohlo být? Moc mouky, nebo vanilkového cukru? Vyndala jsem ji až když byla špejle úplně suchá, až jsem se bála, že bude bábovka vysušená. Díky :-)

spagetka spagetka

11. 10. 2013 13:14

Alena Hradilová: Vždycky se snažte těsto nahrnout více k okrajům formy (platí i pro pekáče) než ke středu. Pečením se právě střed vyrovná

Alena Hradilová

11. 10. 2013 13:04

Poraďte,prosím, jak docílit toho, aby se mi při pečení bábovka ve formě navyfoukla více středem a okraje pak nebyly nižší. Vždy se mi to stane. Jinak recept je velmi dobrý. Díky za něj.

Dana

5. 10. 2013 16:52

Dekuji za ucasni recept hned sem dneska delala chvalil moooc :-)

sindel.b

5. 9. 2013 14:19

sindel.b:takže je výýýýýýýýýýýýýýýýýbornááááááááááááááááá, receptík ukládám, pekla jsem 45 minut při 140°C v horkovzdušné troubě, je jak peříčko a přitom není suchá, nedusí. Dávám 10:yes:

sindel.b

5. 9. 2013 13:17

Ahoj, tak teď jsem ji strčila do trouby. Cukru jsem dala jen 200g, tuk jsem namíchala, jen toho rumu jsem nalila trochu více, bylo to dobré na olíznutí :-p , hlavně aby byla vláčná (mokrá), nemáme rádi drobivou. Napíšu, jak dopadla.

Broněk

10. 7. 2013 21:06

Moooc povedená. Díky za super recept :-p

Michaela

8. 12. 2012 14:48

Uz ponekolikate ji delam a je uzasna....:-8

lucie

2. 12. 2012 22:02

Děkuji za recept. Zkoušela jsem jich několik, a vždy to nebylo ono. I dnes jsem si sepsala a porovnala tři recepty a pak bábovku udělala podle vašeho receptu. Myslím, že se ho budu nadále držet. Přeci jen jsem se ale troch odklonola a cca pár lžic mouky nahradila Mondaminam, což je něco na způsob škrobu, ale z kukuřice a má to těsto dělat vláčnější a jemnější. Může se to dát až do poměru 50%- Pak se ale bábovka pekla extrémně pomalu, 80 minut a ve středu moc vyběhla. Kresbu má ale nádherně zatočenou a je výborná a ani troch unepřipálená. Dělám v kameninové formě. Jakou formu doporučujete vy?

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: babovky nejlepsi recepty bábovka recept nejlepší bábovka recept na bábovku nejlepší recepty na bábovky bábovka nejlepší recept vláčná třená mramorová bábovka recept na třenou bábovku bábovka recept bábovka nejlepší recept na babovku nejlepší bábovky nejlepší bábovka recept bábovky nejlepší bábovka nejlepší recept na dvoubarevnou babovku bábovka recepty recepty bábovka trena mramorová bábovka třená

Suroviny: vejce, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, kakao, rum, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Třená dvoubarevná bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57D