Moje mini dortíky - jahodové

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Korpus:
(potřebujeme 2 pláty)
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru písek
4 vejce
2 rovné lžičky prášku do pečiva
10 lžic oleje
8 lžic horké vody
špetka soli
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru písek
4 vejce
2 rovné lžičky prášku do pečiva
10 lžic oleje
8 lžic horké vody
špetka soli
Krém:
250 g másla
150 g cukru
jahody rozvařené s cukrem
želatinový ztužovač
Krém II. na zdobení:
2 lžíce cukru krupice
2 hrnky mléka
1,5 balení vanilkového pudinkového prášku
1 hrnek smetany ke šlehání
1/3 hrnku vody
2 lžíce želatiny
Jahodový přeliv:
jahody
cukr
želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.

  2. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla být téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystaky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).

  3. Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyženete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.

  4. Dortovou formu (v tomto případě použijeme místo dortové formy plech ) vyložíme na dně pečícím papírem, pokud máte olej ve sprayi, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.

  5. Do formy(na plech) nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40 min.

  6. Po 40 min (dobu pečení zkrátíme na cca 25-30min, na plechu je těsto nižší) zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5 min odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky.

  7. Krém : Vše vyšlehat, želatinový ztužovač použít dle návodu.

  8. Krém II: Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody a pak ji na mírném ohni rozpustíme.

  9. Pudinkový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme v 1/2 hrnku mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme mléko s pudinkem, povaříme a za občasného promíchání necháme vychladnout.

  10. Do vychladlé, mírně tuhnoucí želatiny vmícháme ušlehanou smetanu a zašleháme do vychladlého pudinku.

  11. Jahodový přeliv : jahody s cukrem povařit, na závěr přidat trochu želatinového ztužovače, ne moc, mělo by to být tekutější

  12. Pláty potřeme krémem, spojíme, můžeme potřít i džemem.

  13. Poté vykrajujeme kulatým vykrajovátkem mini dortíky, které pak jednotlivě zdobíme, nejprve krémem a poté jahodovým přelivem.

  14. Místo vykrajovátka můžeme použít malou pet lahev, kterou roztříhneme a vyrobíme si tak z ní vykrajovátko.

  15. Dortíky nemusí být kulaté, fantazii se meze nekladou, mohou být čtvercové, oválné, trojúhelníkové... Ozdobit můžete také podle svého.

Komentáře k receptu Moje mini dortíky - jahodové

  • IvettaG IvettaG(autor receptu)

    zuzi:Doplnim :-)

    Odpovědět

  • zuzi zuzi(neregistrovaný)

    Z postupu neni vubec jasne, jak to cele dokoncit. Jen o vysypani a peceni velikeho dortu, pak kremy! Na foteckach jsou krasne minidortiky s jeste krasnejsi holcickou. Prosim o doplneni, jak to cele udelat a hlavne ty mindortiky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No teda!! Ty jsou jedna báseň!!:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mini dorticky jahodové dortíky mini dortíčky recept miny dortíky mini dortíčky recepty jahodové dortíčky mini dortíky recepty malé kulaté dorty mini dortíky recept na mini dortíky malé kulaté dortíky forma na mini dortíčky vykrajovatka na dortiky jahodové mini dortíčky vykrajovatka na mini dortiky vykrajovátka na mini dortíčky miny dorticky forma na mini dorty vanilkový přeliv kulaté dortíčky