Krůtí karbanátky s cuketou a kapustou

varilamyskakasicku Kuchařka:

Drůbeží maso 18 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

500 g krůtího mletého masa
150 g kapusty (uvařené nebo blanšírované)
150 g cukety
sůl
pepř
1 čajová lžička chilli omáčky (Harissa)
petrželka
libeček
4 stroužky česneku
cibulka
majoránka
1 vejce
1 šlehačka
Solamyl podle hustoty směsi
strouhanka
polohrubá mouka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si nasekáme nadrobno, kapustu (jen střední vrstvu listů bez tvrdých konců), povaříme na cca 8 minut nebo jen blanšírujeme po tuto dobu.

  2. Cuketu si očistíme, vydlabeme jadérka, necháme vypotit, přebytečnou šťávu vymačkáme.

  3. K cuketě, pokrájené cibulce a kapustě přidáme mleté krůtí maso, vejce, koření, šlehačku, solamyl, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, chilli omáčku (harissu) a vše dobře promícháme.

  4. Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance (mouce) a dáme na plech, pokapaný olejem, zapéci dozlatova. Během pečení karabanátky jednou obrátíme. Podáváme s bramborem nebo studené s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Krůtí karbanátky s cuketou a kapustou

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo