Párkguláš

Jiné maso Doba přípravy: 3/4 hodiny 3 názory

Jiné maso Doba přípravy: 3/4 hodiny 3 názory

Suroviny 6 porcí

400 g Javořických párků
2 lžíce sádla
1 větší cibule
3 sterilované okurky
2 natvrdo uvařená vejce
voda
2 lžičky mleté papriky sladké
1 lžička mleté papriky pálivé
Vegeta
kmín
mořská sůl s pepřem
1 kostka drůbežího bujónu
jíška tmavá hotová na zahuštění
Tabasco brand
plnotučná hořčice
kečup
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle dozlatova orestujeme nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli.

  2. Rozpustíme kostku bujónu, přidáme na kolečka pokrájené párky, ještě chvíli restujeme, pak zasypeme oběma paprikami a za chvíli zalijeme horkou vodou.

  3. Přidáme vegetu, kmín a nastrouhané okurky a vaříme.

  4. Mezitím si uvaříme vejce a oloupeme je.

  5. Nemusíme vařit dlouho a zahustíme tmavou hotovou jíškou. Dochutíme lžičkou hořčice, lžící kečupu a zakápneme tabascem.

  6. Na závěr dáme nasekaná vejce a můžeme nebo nemusíme dát majoránku.

  7. Podle potřeby přisolíme a podle gusta připepříme.

Poznámka od kuchařky

Již jsem nepřisoloval ani nepepřil, po tabascu a pálivé paprice je to ostré dost.

http://clupmi.blog.cz

Komentáře k receptu Párkguláš

Tématické fráze: tabasco brand cz0228584 kečup recept