Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, ale výborná je i rýže.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 727 kJ / 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,11 g |
Tuky | 27,87 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 347 mg |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 31,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 9. 2021 11:14
Lepší s kuřecíma prsama :)
6. 8. 2021 18:55
Ann-ita Noga Kami: nakonec důležité je,že vám chutnalo u nás by to bylo opravdu moc,ale každá dle své chuti,že
6. 8. 2021 13:44
casino: Třeba z kuřecích prsou? :'D logicky je nakrájíme na kousky, že ano?
6. 8. 2021 13:43
Simona Skolakova: Když jsem tam dala lžičku papriky, tak to bylo úplně bez chuti :') Aby to nějak chutnalo, nasypala jsem celý sáček :'))))) Je to kuře na PAPRICE ne poprašku čehosi
3. 8. 2021 20:16
"Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky."
Z celého kuřete udělám 4, 6 nebo 8 porcí tedy žádné kousky
Z celého kuřete udělám 4, 6 nebo 8 porcí tedy žádné kousky
3. 8. 2021 16:34
Ann-ita Noga Kami: a kdo Vám to povídal,že to nemá chuť???To přeci není jen o paprice a celý sáček papriky?????To nemyslíte vážně,že
3. 8. 2021 15:44
Caeilin: Lžičku papriky? však to nemá chuť...
3. 8. 2021 15:43
Kde jste přišli na to, že jen lžíce papriky... min. celej pytlík, jinak to nemá chuť Ale recept je jinak bezva syn i přítel miluje
28. 7. 2021 11:54
Recept je velmi dobrý a pomohl mi✌️:yes
6. 5. 2021 08:35
Omlouvám se, ale dnes budu trochu kritický. Doufám, že se nikdo neurazí a diskuse se nezmění ve vzájemné napadání, jak jsem si v poslední době už párkrát všiml. Kritika (tj. upozornění na chyby či nedokonalosti) je totiž velmi užitečná věc, protože pomáhá produkt vylepšovat. Produktem tady nemyslím tento konkrétní recept, ale "to okolo".
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané 2 fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou". Tyto jinými kuchaři přidané fotografie nemají u tohoto konkrétního receptu co dělat.
Také video je ilustrací jiného receptu, než jaký zveřejnila autorka. Když autorka píše, že se přidá nařezané kuřecí maso", tak se má přidat na kousky nařezané kuřecí maso a ne celá spodní stehna s kostí. Kuřecí na paprice se jí jako "jedna hmota" (omáčka s kousky masa v ní), neobírají se žádné kosti.
Všimněte si, že uvedené rozdíly vadí nejen mně, ale především autorce receptu.
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům (a tento recept to má i v názvu, že je pro začátečníky), neměly by se zde vyskytovat zavádějící ilustrace (fotografie a videa). Co se týče videí, všiml jsem si rozdílů oproti psaným receptům už vícekrát. Zkušené kuchařky to přehlížejí, začínající kuchařky to mate.
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané 2 fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou". Tyto jinými kuchaři přidané fotografie nemají u tohoto konkrétního receptu co dělat.
Také video je ilustrací jiného receptu, než jaký zveřejnila autorka. Když autorka píše, že se přidá nařezané kuřecí maso", tak se má přidat na kousky nařezané kuřecí maso a ne celá spodní stehna s kostí. Kuřecí na paprice se jí jako "jedna hmota" (omáčka s kousky masa v ní), neobírají se žádné kosti.
Všimněte si, že uvedené rozdíly vadí nejen mně, ale především autorce receptu.
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům (a tento recept to má i v názvu, že je pro začátečníky), neměly by se zde vyskytovat zavádějící ilustrace (fotografie a videa). Co se týče videí, všiml jsem si rozdílů oproti psaným receptům už vícekrát. Zkušené kuchařky to přehlížejí, začínající kuchařky to mate.
21. 3. 2021 19:58
Neuvarila jsem dle videa..páč vůbec nevypadá hezky nějakej divnej hrudkovitej hustej kyd divné barvy
dle fotky autora vypadá super
Jen teda určitě zaklehtku vařit min 10...
Doporučuji zásmažku ???? a zkusit vyměnit 1/3 papriky za uzenou
dle fotky autora vypadá super
Jen teda určitě zaklehtku vařit min 10...
Doporučuji zásmažku ???? a zkusit vyměnit 1/3 papriky za uzenou
14. 3. 2021 13:28
Mňam! Dnes jsem dělala poprvé a povedlo se na jedničku. Já jsem ještě po uvaření dala stehýnka do trouby na chvilku, aby se kůže pěkně vypekla. Přidávám i foto
5. 1. 2021 15:29
Frantiska: přesně, jiška musí být.
14. 12. 2020 19:54
Bobina77: Podle videa, Vaše kuřátko na fotografii vypadá náramně dobře! Na to bych si klidně uvázala ubrousek a pustila se do něj!
14. 12. 2020 00:37
Caeilin: podle kuchařka pro dceru:
100 g jíšky (z 50 g tuku a 50 g mouky) zahustí 1 litr polévky nebo omáčky lehce.
125 g jíšky zahustí 1 litr polévky nebo omáčky tak nějak středně.
150-170 g jíšky zahustí 1 litr polévky nebo omáčky značně.
Já na kuře na paprice používám jen jisku, přijde mi to chuťově úplně jinde než jen zahustit moukou.
100 g jíšky (z 50 g tuku a 50 g mouky) zahustí 1 litr polévky nebo omáčky lehce.
125 g jíšky zahustí 1 litr polévky nebo omáčky tak nějak středně.
150-170 g jíšky zahustí 1 litr polévky nebo omáčky značně.
Já na kuře na paprice používám jen jisku, přijde mi to chuťově úplně jinde než jen zahustit moukou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 41 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 57 minutami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuře na paprice: původní jídlo maďarských pastevců jsme si zamilovali i u nás. Víte, jak se správně dělá?
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Šéfkuchař Jan Punčochář: Aby byly řízky křehké a šťavnaté, stačí použít jednoduchý fígl s chlebem a správně zacházet se solí
Další recepty
Tématické fráze: kure na paprice kuře na paprice recept výborné kuře na paprice rychlé kuře na paprice kuře na paprice babica kureci na paprice maminčiny recepty kuře na paprice kuřecí maso na paprice se smetanou recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty pro začátečníky kuřecí prsa na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice z kuřecích prsou rychlé kuře na na paprice recept top recepty kuře na paprice babicovy dobroty kure na paprice top recepty kuře pro začátečníky kurenapaprice
Suroviny: maso kuřecí, paprika sušená sladká, cibule, vývar kuřecí, bobkový list, mouka hladká, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, olej, ocet
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22nA
62 názorů