Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Nechte trochu oschnout a rozdělte na růžičky. Krok 3: Z těstíčkových ingrediencí umíchejte těstíčko, husté tak aby na tom květáku drželo, ale zase ne jako bramborovou kaši.
Květák namočte v těstíčku.
Narovnejte v jedné vrstvě na plech vyložený naolejovaným alobalem.
Posypte strouhankou a dejte péct do trouby. Krok 4: Jak dlouho záleží na tom jako máte troubu, prostě na správnou zlatohnědou barvu.
Zveřejněno 4. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Smažený" květák bez smažení.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWNA
Moje poznámka
"Smažený" květák bez smažení.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWNA
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 13 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 13 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 14 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 15 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 15 hodinami
Tématické fráze:
květák na plechu,
smažený květák bez smažení,
květák na plech,
květák v bramborovém těstíčku,
obalený květák,
květák v těstíčku v troubě,
květák bez smažení,
smažený květák v troubě,
dobré recepty na květák,
smažený květák v těstíčku,
smažený květák recept v těstíčku,
smazený kvetak,
smažený květák na plechu,
květák z trouby,
smažený květák z trouby,
obalený květák v troubě,
obalený květák na plechu,
obalený květák z trouby,
květák na pečícím papíru,
smažený květák bez tuku
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
sůl,
voda,
květák,
strouhanka,
alobal,
olej
Komentáře (12)
Proč mám přikrývat alobalem, když je měkký ale není zezlátlý? Spíš naopak, ne? Pokud je měkký, tak ho nepřikrývám, jen nechám zezlátnout..
Doporučovala bych v surovinách napsat těstíčko: a pod ním ingredience.
Olej je zřejmě myšlen na alobal, ne do těstíčka. Začátečníka to může mást, že jsou všechny ingredience dohromady. K oleji bych připsala do závorky (na potření plechu)