Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 883 kJ / 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,36 g |
| Tuky | 15,12 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečící plech vyložte alobalem, nastříkněte sprejem, kdybyste pekli přímo na plechu, musíte ho pak vydrhnout.
Krok 2: Omyjte syrový květák.
Nechte trochu oschnout a rozdělte na růžičky. Krok 3: Z těstíčkových ingrediencí umíchejte těstíčko, husté tak aby na tom květáku drželo, ale zase ne jako bramborovou kaši.
Květák namočte v těstíčku.
Narovnejte v jedné vrstvě na plech vyložený naolejovaným alobalem.
Posypte strouhankou a dejte péct do trouby. Krok 4: Jak dlouho záleží na tom jako máte troubu, prostě na správnou zlatohnědou barvu.
Nechte trochu oschnout a rozdělte na růžičky. Krok 3: Z těstíčkových ingrediencí umíchejte těstíčko, husté tak aby na tom květáku drželo, ale zase ne jako bramborovou kaši.
Květák namočte v těstíčku.
Narovnejte v jedné vrstvě na plech vyložený naolejovaným alobalem.
Posypte strouhankou a dejte péct do trouby. Krok 4: Jak dlouho záleží na tom jako máte troubu, prostě na správnou zlatohnědou barvu.
Zveřejněno 4. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Smažený" květák bez smažení.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWNA
Moje poznámka
"Smažený" květák bez smažení.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWNA
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 1 hodinou
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 10 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 10 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 12 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 13 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 16 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 16 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 16 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 16 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 17 hodinami
Tématické fráze:
květák na plechu,
smažený květák bez smažení,
květák na plech,
květák v bramborovém těstíčku,
obalený květák,
květák v těstíčku v troubě,
květák bez smažení,
smažený květák v troubě,
dobré recepty na květák,
smažený květák v těstíčku,
smažený květák recept v těstíčku,
smazený kvetak,
smažený květák na plechu,
květák z trouby,
smažený květák z trouby,
obalený květák v troubě,
obalený květák na plechu,
obalený květák z trouby,
květák na pečícím papíru,
smažený květák bez tuku
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
sůl,
voda,
květák,
strouhanka,
alobal,
olej
Komentáře (12)
Proč mám přikrývat alobalem, když je měkký ale není zezlátlý? Spíš naopak, ne? Pokud je měkký, tak ho nepřikrývám, jen nechám zezlátnout..
Doporučovala bych v surovinách napsat těstíčko: a pod ním ingredience.
Olej je zřejmě myšlen na alobal, ne do těstíčka. Začátečníka to může mást, že jsou všechny ingredience dohromady. K oleji bych připsala do závorky (na potření plechu)