Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny

Recept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s nastrouhaným jablkem. V doprovodu bramborového knedlíku s restovaným řapíkatým celerem a slaninou mu určitě neodoláte.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 493 kJ /
3 703 kcal
Bílkoviny151,07 g
Tuky328,29 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 614 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy31,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Krok 2: Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Krok 3: Přidáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso osolíme, řádně okmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut. Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme dozlatova, zhruba 1 hodinu. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme. Krok 6: Mezitím si připravíme sudové kysané zelí a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť. Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem s řapíkatým celerem a slaninou.

TIP: Jaký je rozdíl mezi moravským vrabcem a výpečky

Zveřejněno 28. 10. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWjm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWjm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Uvařila jsem a jídlo bylo vynikající. Měli jsme boule za ušima.:yes:<3

jarka skrobakova: tak dojdi, ještě máme, díky jinak všem za milé větičky:-K

Klasická dobrota:-p

:-p:-p já bych si prosík chtěla nandat:yes::yes::yes::-K:-K:-K;-)

mňááám:-p:-p;-):-K:yes::yes: krásné papáníčko, Myšičko;-):-):-K

ivulinka: jo, občas vidím nějaký komentářek, budu ráda, když se objeví zase Tvé krásné recepty:-K;-)

Jsem tu a ani o mě kolikrát nevíš;-).
Už bude více času, zůstala jsem Topkám věrná:-)

ivulinka: děkuji:-K ano, byla Ivulinko, zkusila jsem tento knedlík, zase jinak, zelí z jablkem a masíčko se pěkně propeklo, takže jsme si pochutnali, kde jsi, dlouho jsem Tě zde neviděla;-)

Ohromná mňamina to byla, co Ivi?

:-p:-p Ivčo máš to prudce jedlé:yes::yes:

Tématické fráze:
moravský brabec se zelím, veprove vrabci, vepřoví vrabci, recept na vepřové vrabce, vepřové kostky se zelím, vrabci se zelím, veprový vrabci, vepřove vrabce, vepřové maso s knedlíkem, pecene veprove kostky, vrabci z vepřového masa, vepřoví vrabci recept, veprove brabci, moravský vrabec z vepřového masa, moravský vrabec z vepřového masa, vrabci, knedlík, zelí, vrabci s knedlíkem, vepřové s knedlíkem, vepřové se zelím, vepřove brabec

Suroviny:
bůček, cibule, sádlo, česnek, jablko, paprika sušená sladká, kmín celý, sůl, pepř mletý, voda, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu