Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina kapustnica

Kapustnica, tedy po našem zelňačka, je tradiční slovenská hustá polévka. Základem je dobré zelí, houby, uzené maso a klobása. K této polévce si můžete také připravit papcun, což je obdoba kapání či polévkových těstovin.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 11. 2008 22:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 995 kJ / 1 194 kcal
Bílkoviny135,39 g
Tuky58,36 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 726 mg
Sodík 7,66 g
Sůl18,21 g
Sacharidy27,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Varíme rôzne druhy kapustnice, ale táto sa varí len na Vianoce. Je to dobrota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

11. 11. 2008 14:06

Moja babička pôst prísne dodržiavala, ale vravela, že pôst je do 18,00 večer, vtedy čosi bolo, nepamätám čo. Takže sme večerali vždy po 18, hod a klobása tam už mohla byť.:yes::-D

vybusna vybusna

11. 11. 2008 08:17

u nas na stedry vecer, sa podava nemasova kapustnica. je v nej naozaj velke mnozstvo susenych hub a zahustuje sa maslovou zaoprazkou. no a nakoniec sa do nej lisuje cesnak. volako sa neviem zbavit zvyku, ze stedry vecer je prisne bezmasity. dokonca aj moj uplne ateisticky manzel sa tomu podriadil.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kapustnica kapustnica recept vianočna kapustnica kapustnice recept na kapustnicu slovenská kapustnica recept kapustnica recepty recepty kapustnica kapustnica s klobasou recept kapustnica kapustnice recept zabijackova kapustnica recept na slovenskou kapustnicu slovenská kapustnica slovacká kapustnica kapustnica so smotanou vianocna kapustnica recept kapustnica slovenská recept kapustnice zelna polivka

Suroviny: zelí kysané, houby sušené, klobása, maso uzené, máslo, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, vejce, voda

TopRecepty.cz

Babiččina kapustnica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wnq