Těstoviny s onačejším mletým masem

snazilka Kuchař: snazilka

Těstoviny 3 názory

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 veliká cibule
3 - 4 stroužky česneku
malá mrkev
lžíce másla
150 ml bílého vína
400g konzerva rajčat
sůl
pepř
provensálské koření
200 - 250 ml šlehačky (smetany)
kelímek bílého jogurtu
strouhaný tvrdý sýr na zapečení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na sádle nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme maso, lžíci másla, necháme za stálého míchání propojit a zalijeme vínem. Když je maso orestované a víno odpařené, přidáme konzervu rajčat, osolíme, ochutíme provensálským kořením a pepřem. Dusíme asi 40 minut, nakonec přimícháme šlehačku, jogurt a ještě pár minut povaříme. Zamícháme do uvařených těstovin, posypeme sýrem ( já nesypu), zapečeme.

Poznámka

Tuto úpravu masa si "půjčuji" z původního receptu na Lasagne, vystřiženého zřejmě z nějakého časopisu, jen dělám s obyčejnými těstovinami...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Těstoviny s onačejším mletým masem

Tématické fráze: těstoviny s mletým masem a mrkví těstoviny s mletým masem a smetanou zapečené těstoviny s mletým masem a mrkví těstoviny s mletým masem recepty těstoviny s mletým masem zapečené těstoviny s mletým masem a bílým jogurtem zapečené těstoviny s mletým masem a smetanou zapečeni testoviny se špenatem a uzeným masem zapečeni testovini z mletim masem lasagne s obyčejnými těstovinami zapečení těstoviny s mletým masem těstoviny s mletým masem šlehačka těstoviny z mletým masem mleté

Zapomněl/a jsem heslo