Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

hosta Kuchařka: hosta

Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřového bůčku kůže naříznutá do mřížky
3 snítky rozmarýnu lístky odrhnuté
2 lžičky hrubé mořské soli
1 lžička drceného barevného pepře
na kaši:
750 g celeru
1 velká brambora
2 zralé hrušky
3 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně sušte papírovými uterkami, rozmarýn, sůl a pepř vetřete do bůčku, především do zářezů v kůži. Maso posaďte do pekáče, nejlépe na mřížku nad pekáčkem a pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 220, horkovzdušné 200 stupňů. Pak teplotu snižte na 170 (150) stupňů a pečte další zhruba 1,5 hodiny. Potom teplotu opět zvyšte a pečte dalších dvacet minut dokřupava. Takto je to napsáno v receptu. Já, protože peču maso v kuchyňském sporáku na dřevo (nemá konkurenci) jsem pekla asi dvě a půl hodiny přikryté,rozdělené na menší kusy, pak asi půl hodiny odkryté.

  2. Celer a brambor rozkrájené na malé kostičky uvařte v osolené vodě skoro doměkka, přisypte pokrájené hrušky a dovařte. Důkladně zceďte, rozšťouchejte dohladka (ideální je lis na brambory), zašlehejte smetanu a máslo. Nesnažte se nahradit mlékem, kaše by byla vodová. A opravdu jen tři lžíce smetany! Osolte a chcete-li opepřete.

Poznámka

Zdroj: Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

  • Bibinka Bibinka

    Hosti, to je paráda a dobrota, já bych se do toho bůčku hned zakousla:-p;-) To víš já a maso, to je hotový. Máš 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-O kalorická bomba! ale ta kaše z celeru a hrušek- to musím vyzkoušet-to jsem ještě nikdy neslyšela! - úžasné- servírované na krásném talíři.:yes:dávám boďana :yes:;-):-p:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

1 2

Tématické fráze: luxusní pečený bůček bůček pečený pečený bůček apetit bůček s kaší vaření bůček vareni peceny bucek peceny bucek na rozmarynu bucek v horkovzdusne troube buček na rozmarýnu bůček apetit luxusní vepřový bůček pomalu pečaný buček uzasny peceny bucek peceny bucek pečený buček recept pomalu peceny jaká je teplota pro pečení bůčku? peceny bucek v horkovzdusne troube bucek vareni kůže z bůčku

Zapomněl/a jsem heslo