Plečinta

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 70 min 4 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
250 ml vlažné vody
3 lžíce oleje
sůl
Brynzová nádivka:
250 g brynzy
kaše ze 6 brambor
1 nadrobno nařezaná na tuku osmažená cibule
trocha mleté papriky
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
3 žloutky
100 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
sůl
Cibulová nádivka:
4 cibule nařezané na drobno
4 nasekané natvrdo uvařená vejce
1 lžíce kopru
1 lžíce petržl. natě
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cesto vypracujeme, rozdelíme na 5 dielov a všetky vyťahujeme na rovnako veľké tenké obdĺžniky (ako na závin).

  2. Necháme prikryté na teple 10 minut odpočinúť, potom každú časť pokvapkáme maslom a obdĺžniky uložíme na seba.

  3. Navrch rozložíme plnku, zrolujeme a na okrajoch zahneme. Potrieme maslom a vajíčkom a upečieme. Upečenú plečintu opäť potrieme maslom.

Poznámka

Plečinta je moldavský piroh, ktorý sa podáva teplý až horúci. Plní sa jednou z uvedených plniek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plečinta

Tématické fráze: moldavske recepty moldavský koláč moldavský tvarohový koláč moldavska pizza recept moldavske kolace špenátová nádivka do pirohů sušená jablka moldavské koláče moldavske recepfy moldavské recepty _zavin moldavský placky moldavský recept placky cibulová nadivka moldavské recepty rybí polévka moldavský koláč recept moldavský recepty saláty náplň do pirohů bryndzová moldavské pirohy jablkovo tvarohova plnka cibulova plnka

Zapomněl/a jsem heslo