Plečinta

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 70 min 4 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
250 ml vlažné vody
3 lžíce oleje
sůl
Brynzová nádivka:
250 g brynzy
kaše ze 6 brambor
1 nadrobno nařezaná na tuku osmažená cibule
trocha mleté papriky
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
3 žloutky
100 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
sůl
Cibulová nádivka:
4 cibule nařezané na drobno
4 nasekané natvrdo uvařená vejce
1 lžíce kopru
1 lžíce petržl. natě
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cesto vypracujeme, rozdelíme na 5 dielov a všetky vyťahujeme na rovnako veľké tenké obdĺžniky (ako na závin).

  2. Necháme prikryté na teple 10 minut odpočinúť, potom každú časť pokvapkáme maslom a obdĺžniky uložíme na seba.

  3. Navrch rozložíme plnku, zrolujeme a na okrajoch zahneme. Potrieme maslom a vajíčkom a upečieme. Upečenú plečintu opäť potrieme maslom.

Poznámka

Plečinta je moldavský piroh, ktorý sa podáva teplý až horúci. Plní sa jednou z uvedených plniek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plečinta

Tématické fráze: moldavske recepty moldavský koláč moldavský tvarohový koláč moldavska pizza recept moldavsky zavin moldavske kolace špenátová nádivka do pirohů moldavský koláč recept sušená jablka moldavske placky recept moldavsky recepty moldavské koláče moldavske recepfy moldavské recepty _zavin moldavský placky moldavský recept placky cibulová nadivka moldavské recepty rybí polévka moldavský recepty saláty náplň do pirohů bryndzová

Zapomněl/a jsem heslo