Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 347 kJ / 4 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,39 g |
Tuky | 249,24 g |
Vláknina | 6,48 g |
Cholesterol | 3,13 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 505,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE7R
Moje poznámka
Piškotový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE7R
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 7 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 2 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 9 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 10 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 13 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 14 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 14 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 14 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 14 hodinami
Tématické fráze:
piškotový dort,
piskot na dort,
piškotový dort recept,
recept na piškotový dort,
lehký piškotový dort,
dort piškotový,
piškot na dort recept,
recept piskotovy dort,
piškotové dorty,
recept na dortový piškot,
orechovy piskotovy dort,
krem do piskotoveho dortu,
piškotový ořechový dort,
piskotovi dort,
piškotový ořechový korpus na dorty recepty,
dort piskot,
piskotovy dorty,
e kuchařka piškotovy dort,
recept na piškot na dort,
piskot na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
kakao
Komentáře (15)
být.
Veronika.Hrozna:
Milé dámy, tak zkuste vyzkoušet také moje piškotové těsto. Převzala jsem ho před léty od jedné starší paní, která se už něco napekla dobrůtek. Na 1 větší vejce dávám 1 lžíci vlažné vody, 50 g pískového cukru a 4O g hrubé (!) mouky. Těsto lze připravovat podle individuálních zkušeností, šlehat žloutky s polovinou cukru a vodou zvlášť, pak přidat sladký sníh, nebo hned šlehat celá vejce. Já mám osvědčený obrácený postup. Našlehám sladký sníh, přidát žloutky a vodu, pak lehce vmíchám mouku, eventuálně přidám hrst mletých ořechů. Piškot je krásně kyprý a nadýchaný. Pokud chcete mít těsto více ořechové, nahraďte 1 díl mouky 2 díly ořechů (na objem). Do těsta lze přidat citrónovou kůru. Moučník před naplněním krémem pořádně pokapejte rumem nebo jiným aromatickým alkoholem, případně navíc silnou kávou. Nechte proležet alespoň 1 až 2 dny. Když dělám ovocný dort, tak krém nevařím z mléka, ale ze šťávy z kompotu, kterou doplním vodou na potřebné množství. Krém je lehký, ale pozor také lehce nakyslý, což by někomu mohlo vadit.
Asi jsem to měla sepsat do nového receptu, tak třeba někdy.....
Pokud chci dort mrazit/když zbyde/ dávám šlehačku 33 % !
Po rozmrazení je jako čerstvý ,žádná přebytečná voda z mléka
se nevsákne do těsta.