Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 347 kJ / 4 863 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,39 g |
| Tuky | 249,24 g |
| Vláknina | 6,48 g |
| Cholesterol | 3,13 g |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 505,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE7R
Moje poznámka
Piškotový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE7R
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
[email protected] před 35 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 58 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 3 hodinami
Tématické fráze:
piškotový dort,
piskot na dort,
piškotový dort recept,
recept na piškotový dort,
lehký piškotový dort,
dort piškotový,
piškot na dort recept,
recept piskotovy dort,
piškotové dorty,
recept na dortový piškot,
orechovy piskotovy dort,
krem do piskotoveho dortu,
piškotový ořechový dort,
piskotovi dort,
piškotový ořechový korpus na dorty recepty,
dort piskot,
piskotovy dorty,
e kuchařka piškotovy dort,
recept na piškot na dort,
piskot na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
kakao
Komentáře (15)
být.
Veronika.Hrozna:
Milé dámy, tak zkuste vyzkoušet také moje piškotové těsto. Převzala jsem ho před léty od jedné starší paní, která se už něco napekla dobrůtek. Na 1 větší vejce dávám 1 lžíci vlažné vody, 50 g pískového cukru a 4O g hrubé (!) mouky. Těsto lze připravovat podle individuálních zkušeností, šlehat žloutky s polovinou cukru a vodou zvlášť, pak přidat sladký sníh, nebo hned šlehat celá vejce. Já mám osvědčený obrácený postup. Našlehám sladký sníh, přidát žloutky a vodu, pak lehce vmíchám mouku, eventuálně přidám hrst mletých ořechů. Piškot je krásně kyprý a nadýchaný. Pokud chcete mít těsto více ořechové, nahraďte 1 díl mouky 2 díly ořechů (na objem). Do těsta lze přidat citrónovou kůru. Moučník před naplněním krémem pořádně pokapejte rumem nebo jiným aromatickým alkoholem, případně navíc silnou kávou. Nechte proležet alespoň 1 až 2 dny. Když dělám ovocný dort, tak krém nevařím z mléka, ale ze šťávy z kompotu, kterou doplním vodou na potřebné množství. Krém je lehký, ale pozor také lehce nakyslý, což by někomu mohlo vadit.
Asi jsem to měla sepsat do nového receptu, tak třeba někdy.....
Pokud chci dort mrazit/když zbyde/ dávám šlehačku 33 % !
Po rozmrazení je jako čerstvý ,žádná přebytečná voda z mléka
se nevsákne do těsta.