Kuřecí plátek s brokolicovou čepičkou

Montanka Kuchařka: Montanka

3 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

3 kuřecí prsa
3 kávové lžičky hořčice
1 větší cibule
2 stroužky česneku
10 dkg anglické slaniny
9 ks růžiček brokolice
trochu másla
15 dkg Eidamu
sůl
pepř
olej
kmín (drcený)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nařízneme, lehce naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.

  2. Do misky dáme na dno trochu oleje, na kolečka nakrájenou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku na plátky. Na to položíme plátky masa, zasypeme zbylou cibulí a česnekem a zakápneme olejeme. Dáme odležet na 2 hodinky do ledničky.

  3. Na rozpálené pánvi maso zprudka z obou stran opečeme(bez cibule). Přendáme do pekáčku, ve výpeku orestujeme cibuli, která zbyla z masa. Zasypeme jí maso v pekáčku i s výpekem, dle potřeby ještě lehce podlijeme vodou, a dáme do rozehřáté trouby péct. - tak na cca 180°.

  4. Když je maso hotové, dáme na každý kousek plátek slaniny a necháme lehce opéct.

  5. Mezitím si na troše másla na pánvičce orestujeme či podle chuti mírně podusíme brokolici, kterou lehce posolíme a posypeme kmínem.

  6. Na opečenou slaninku dáme brokolici, posypeme sýrem a necháme ve vypnuté troubě, aby se sýr rozpustil. Podáváme s různě upravenýma bramborama a zeleninou, či tatarkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátek s brokolicovou čepičkou

Tématické fráze: kureci platek s brokolicovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo