Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 35 2 porce Ryby 6 názorů

Suroviny

50 dkg Kalamary kroužky mražené
1 vejce
6 lžic hladké mouky
1 dcl mléka
1 lžička kari koření
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené Kalamari necháme trochu povolit, aby tam nebyl případně led či námraza.

  2. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a osolíme. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké.

  3. Na rozpáleném tuku osmažíme na pánvi dozlatova, jsou poměrně rychle hotové.

  4. Dáme na mísu vyloženou ubrouskem, který nasákne přebytečný tuk.

Poznámka

Výborná příloha jsou brambory či bramborová kaše s bylinkami a zeleninová obloha či salát a plátek citronu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Smažené kalamáry v těstíčku Kari

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Jednou jsme byli v restauraci a já chtěla mořské příšery ochutnat. Ptala jsem se servírky a ona řekla, "ano jsou dobré, ale jestli vám mohu poradit, dejte si radši".... už nevím co to bylo.:-((, ale dobré...

    No trochu je to zavádějící. Když vidím v obchodě chapadla, nožičky, klepeta a nevím co, nekoupím to taky.
    Tohle není tvor, to je už nějaký polotovar. Je to prostě kolečko jak vykrojené a výborné měkounké maso.
    Když jsme to koupili před lety, tak to bylo jak obalené provázky, to se rozkousat nedalo.

    Nedávno je dělal syn a výborné, od té doby je zase kupuji.
    Jestli se zlepšily, či jsme měli tehdy smůlu - je to moc let, to nevím.

    Nikoho nenutím, ale věřte, že dobré jsou. :-!

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Jitkas:částečně smažené, částečně i připálené, chtěla jsem to tu napsat, pak jsem od toho upustila, ano na jedné straně pánve se opekly"trochu více":-//:-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Spise nez smazene - pripalene?

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    jarda Kadic:Tak to máme nastejno,tyhle mořský příšery bych fakt nesnědla...před léty nám z nich na přívítanou udělal náš domácí v Chorvatsku oběd,hlady jsem neviděla,ale nedala jsem,prostě to nešlo,kdybych měla co,tak při pohledu na tyhle hrůzy,bych se fakt pob...:-//jsou už na pohledu fujtajbl...Ovšem recept taky nehodnotím a neznevažuji,jen jsem písla,jak to mám já:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já jsem je snad taky ještě nejedla:-8, ale v kuchyni v restauraci jsme je běžně dělali;-), ale bez těstíčka:-)

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    jarda Kadic: Ale né, vždyť jsou zmrzlý, tedy mražený, tak se nehýbají!:-D:-D:-D:-D
    Když jsme je kopili poprvé, snědli jsme obal a ty špagáty museli vyhodit, byla to obalená gumová hadice či co.
    Po letech zkouška znovu a teď se mohu po nich utlouci. |Jsou měkké, jemné, žádný písek, nic takového.:-)
    Já mořské příšernosti taky nemusím (tenfilm mohu každý večer:-)))

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upravit kalamáry co je kalamáry obalene kalamary příloha ke smaženým kalamárům příloha ke kalamárům smazene kalamary kalamáry chapadla recept kalamari kalamáry v těstíčku kalamáry recept kalamáry příloha chapadla kalamáry recept kalamáry polotovar smažená chapadla recepty na kalamáry kalamari co je to za ribu recept kalamary obalované kalamáry kalamáry chapadla recepty smazene kalamáry v těstíčku

Zapomněl/a jsem heslo