Postup přípravy
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JPW
Moje poznámka
Sladká pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JPW
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 1 hodinou
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 2 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 7 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 13 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 13 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 14 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 15 hodinami
Tématické fráze:
slazena pomerancova kura,
pomerancova kura v cukru,
pomerančová kůra v čokoládě recept,
pomerančové slupky,
slupky z pomeranču,
pomerančova kůra využití,
jak využít pomerančovou kůru,
kandovaná pomerančová kůra recepty,
pomerančova kura s cukrem,
pomerančová slupka,
kandovaná mandarinka,
nakládaná pomerančova kůra,
jak nakládat pomerančovou kůru,
jak naložit pomerančovou kůru,
slupky z pomerance,
jak naložit pomerančovou kůru do cukru?,
pomerančová kůra,
slupka od pomerance,
slupky od pomerance,
pomerancove slupky v cukru
Suroviny:
pomeranče,
voda,
cukr
Komentáře (8)
kura je vyborma davat do peciva...
dekujeme za recept!
Předesílám, že je mi šumák, zda jsou citrusy stříkané či nikoli. Hlavně nesmějí smrdět!
Jsou-li plody ošetřeny insekticidy, tak než se dostanou do prodeje jsou "chemie" takřka prosty
Jsou-li plody ošetřeny leštidly (vosk, parafin), tak cítit chemií nejsou a patrně vám neuškodí
Jsou-li plody ošetřeny fungicidy = pesticidy, tak je můžete drbat jako zavšivenou hlavu a je to plad prtné
Od té, co jsem takřka pokazil pár kilo lineckého těsta citronovou kůrou stříkanou proti plísni (mančaft nic nepoznal a přežili to všichni) , tak to při koupi řeším následovně:
1. Orientuji se především čichem
2. Pokud plody nejsou cítit, tak jeden vezmu a "přeleštím" ho (zpravidla o vlastní rukáv). Pokud se chemicky rozvoní - NEKUPOVAT
3. Pokud si nevyberu citrony, tak zkusím pomoranče - zpravidla bývají impregnovány spíše leštidly a např. v lineckém jsou oblíbenější než citrony.
4. Kdo nemá možnost použít amalfitánské citrony, tak ať koupí BIO..., nebo citrusovou vůni oželí vůbec (sušenou kůru jsem zkusil 1x a stačilo to
No, já ale za BIO tintili ze zásady nevyhazuji, že