Smažený patizon
Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit smažené, podle tohoto jednoduchého receptu. Pochutnáte si.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 662 kJ / 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,02 g |
| Tuky | 11,34 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 149 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 1,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon nakrájíme na slabé plátky, oloupeme a osolíme. Položíme na sítko a necháme tzv: "vypotit", aby se z něj dostala přebytečná voda. Takto ho necháme klidně půl hodiny.
Krok 2: Poté jednotlivé plátky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Krok 3: Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek odkapat přebytečný tuk. Podáváme nejlépe s bramborem.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený patizon
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJrk
Moje poznámka
Smažený patizon
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJrk
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 26 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 14 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 15 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
patizon,
patizony recept,
recepty patizon,
patizón recepty,
obalovaný patizon,
patizón recept,
recept na patizón,
patisón,
recepty s patisony,
patyzon,
patizony recepty,
recepty na patizony,
patisón recepty,
recept patizón,
recepty na patizon,
smažený patison,
smazeny patyzon,
recepty s patizony,
recept patison,
patyzon recept
Suroviny:
patizon,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
sůl
Komentáře (10)
Např. loni jsem ho viděla v Globusu, ale je dost drahý (tehdy 30Kč/1ks). Taky ho pěstuju na zahrádce a je jich tolik, že ho rozdávám. Pokud najdete známého zahrádkáře, nebude problém ho sehnat.