Smažený patizon
Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit smažené, podle tohoto jednoduchého receptu. Pochutnáte si.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 662 kJ / 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,02 g |
| Tuky | 11,34 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 149 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 1,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon nakrájíme na slabé plátky, oloupeme a osolíme. Položíme na sítko a necháme tzv: "vypotit", aby se z něj dostala přebytečná voda. Takto ho necháme klidně půl hodiny.
Krok 2: Poté jednotlivé plátky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Krok 3: Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek odkapat přebytečný tuk. Podáváme nejlépe s bramborem.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený patizon
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJrk
Moje poznámka
Smažený patizon
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJrk
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 9 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
patizon,
patizony recept,
recepty patizon,
patizón recepty,
obalovaný patizon,
patizón recept,
recept na patizón,
patisón,
recepty s patisony,
patyzon,
patizony recepty,
recepty na patizony,
patisón recepty,
recept patizón,
recepty na patizon,
smažený patison,
smazeny patyzon,
recepty s patizony,
recept patison,
patyzon recept
Suroviny:
patizon,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
sůl
Komentáře (10)
Např. loni jsem ho viděla v Globusu, ale je dost drahý (tehdy 30Kč/1ks). Taky ho pěstuju na zahrádce a je jich tolik, že ho rozdávám. Pokud najdete známého zahrádkáře, nebude problém ho sehnat.