Starťák se sorbetem

Suroviny 450-500ml nápoje + 400g sorbetu

2 kiwi
1 mango
1 banán
šťáva z 1 pomeranče
50g fruktosy
100ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a pokrájené kiwi, mango a banán spolu se šťávou rozmixujeme co nejvíce do hladka. Poté přepasírujeme, ale úplně do sucha. Získáme zhruba 450-500 ml nápoje, který nám po ránu dodá velkou porci vitamínů a energie, zkrátka nás nakopne.

  2. "Odpad" z pasírování použijeme k výrobě sorbetu.

  3. Do mrazáku si dáme chladit nádobu, ve které sorbet zamrazíme. Z fruktosy a vody uvaříme sirup, tzn. přivedeme k varu, aby se fruktosa rozpustila a poté necháme ještě 2 -3 minuty probublávat.

  4. Necháme vychladnout, vmícháme "odpad" a nalijeme do připravené ledové nádoby.

  5. V mrazáku necháme 30 min chladit, poté metličkou provzdušníme, hmota by měla lehce zesvětlat. Poté vrátím do mrazáku a po 1 hod opět promícháme.

  6. Poté už necháme v mrazáku do servírování.

  7. Sorbet by se měl podávat ne úplně zmrzlý, ale lehce změklý.

Komentáře k receptu Starťák se sorbetem

Tématické fráze: co z odpadem z pasírování mango banán sorbet cibulový čaj