Kuřecí kung pao z letáku Albert
Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 928 kJ / 1 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,46 g |
Tuky | 86,57 g |
Vláknina | 8,68 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 2,92 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 73,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: starší leták Albert, mírně upraveno.
Vím, že receptů na kung pao je tu dost, ale úplně stejný jsem nenašla. Tak snad nebude vadit, že jsem tento přidala. Třeba někoho inspiruje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2014 14:33
27. 1. 2014 14:33
27. 1. 2014 14:25
a díky p. Porado a Andrej
27. 1. 2014 12:14
27. 1. 2014 12:03
26. 1. 2014 22:45
Kung Pao vařím často a rád. Vařím podle kuchařky M. Klímy (první vedoucí vůbec první čínské rest. v Praze)
Tentokrát je mi název rcp šumák…
Nevím, čím jste rcp vyšperkovala, ale Albert se patrně potřeboval zbavit zásob ol. oleje, octa, cukru, cibule a česneku – to jsou suroviny co do běžného K.P. nepatří. Ten cukr se u nás přidával v době, kdy tu nebylo nasládlé „žluté víno“ a dávalo se běžné stolní + špetka cukru. Šlo by polemizovat s každou větou (maso se nenakládá do marinády, ale pouze do máčeného škrobu + vejce která Albert zrovna asi neměl skladem. Klidně si tam dejte co vám libo, ani o to mi tentokrát nejde. Nemohu ale neozvat se na ten zpotvořený způsob tepelné úpravy! K.P. je minutka par excellence! No, spíše tříminutka
Maso se hodí na rozpálený tuk (sládlo! nebo olej) kousky se oddělí od sebe a dělá se to opravdu, jen co maso zbělá (jak je správně uvedeno v rcp, ale dál už je to pitomost!), pak se přihodí buráky a zalije zálivkou (víno, sojovka, sůl, wei-su) jednou, dvakrát prohodí a je to hotové! Žádných 15´ a ještě dál vařit! Prdlačky, švagrová
26. 1. 2014 14:07
Super recept, nakonec jako všechny od rebeky
20. 4. 2013 20:15
20. 4. 2013 19:51
16. 4. 2013 19:34
16. 4. 2013 19:17
31. 3. 2013 10:26
20. 2. 2013 20:35
20. 2. 2013 20:10
19. 2. 2013 16:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 25 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 26 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 41 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí kungpao kureci kung pao kung pao kung pao z kuřecího masa kuřecí kungpao recept kuřecí kung pao s arašídy kuřecí kung pao recept kuřecí kung pao originální recept kung pao recept kuřecí kung pao recepty kuře kung pao recept na kuřecí kungpao kung pao kuřecí maso krutí kung pao recept na kuřecí kung pao recepty kuřecí maso kung pao kung pao originální recept recept kung pao kungpao kungpao z kuřecího masa
Suroviny: víno bílé, omáčka sojová, olej olivový, solamyl, prsa kuřecí, ocet, cukr třtinový, cibulka jarní, česnek, nesolené arašídy, sůl
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l61j
39 názorů