Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kung pao z letáku Albert

Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Hodnocení receptu je 4,9 (77×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

18. 2. 2013 11:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 928 kJ / 1 656 kcal
Bílkoviny134,46 g
Tuky86,57 g
Vláknina8,68 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 2,92 g
Sůl6,93 g
Sacharidy73,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: starší leták Albert, mírně upraveno.

Vím, že receptů na kung pao je tu dost, ale úplně stejný jsem nenašla. Tak snad nebude vadit, že jsem tento přidala. Třeba někoho inspiruje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danielle72 danielle72

27. 1. 2014 14:33

Jak praví klasik - žít a nechat žít. Kritizovat umí každý...

danielle72 danielle72

27. 1. 2014 14:33

:-KMně se to moc líbí, navzdory kritice;-)

rebeka rebeka

27. 1. 2014 14:25

Já tady dlouho nebyla a koukám, jak jsem hloupá... no nic, půjdu do učení nebo do kasína... že, švagře? nicméně děkuji za vyčerpávající osvětu;-)
a díky p. Porado a Andrej;-):-)

1974andrea 1974andrea

27. 1. 2014 12:14

Porada::yes: Souhlas. Hlavně nevím, proč nám tady musí pan Casino dělat u každého receptu " svoji" osvětu a přidávat odkazy na Labužníka. Nevím, jak by se " Labužníkům " takovýhle přístup od někoho z Topek líbil;-) A ještě jedna věc, Rebeka ten recept nevymyslela, obraťte se kdyžtak se svými stížnostmi a radami, prosím, na redaktory časopisu Albert. Děkuji.:-K

Porada

27. 1. 2014 12:03

casino - jediné v čem máte pravdu,je ta minutka.Ovšem za tři minuty to stejně nezvládnete. Jinak jste mimo mísu. Chce to lepší znalosti čínské kuchyně.Není ovšem nad osobní zkušenost.Tož tak švagře.;-)

casino casino

26. 1. 2014 22:45

rebeka:
Kung Pao vařím často a rád. Vařím podle kuchařky M. Klímy (první vedoucí vůbec první čínské rest. v Praze)
Tentokrát je mi název rcp šumák…
Nevím, čím jste rcp vyšperkovala, ale Albert se patrně potřeboval zbavit zásob ol. oleje, octa, cukru, cibule a česneku – to jsou suroviny co do běžného K.P. nepatří. Ten cukr se u nás přidával v době, kdy tu nebylo nasládlé „žluté víno“ a dávalo se běžné stolní + špetka cukru. Šlo by polemizovat s každou větou (maso se nenakládá do marinády, ale pouze do máčeného škrobu + vejce která Albert zrovna asi neměl skladem:-D. Klidně si tam dejte co vám libo, ani o to mi tentokrát nejde. Nemohu ale neozvat se na ten zpotvořený způsob tepelné úpravy! K.P. je minutka par excellence! No, spíše tříminutka:-D
Maso se hodí na rozpálený tuk (sládlo! nebo olej) kousky se oddělí od sebe a dělá se to opravdu, jen co maso zbělá (jak je správně uvedeno v rcp, ale dál už je to pitomost!), pak se přihodí buráky a zalije zálivkou (víno, sojovka, sůl, wei-su) jednou, dvakrát prohodí a je to hotové! Žádných 15´ a ještě dál vařit! Prdlačky, švagrová:-)):-)):-))

Bahula Bahula

26. 1. 2014 14:07

Už jsem vařila několikrát podle tohoto receptu, ale nikdy jsem nestačila vyfotit, proto všechno bylo hned :-p :-D. Dovolila jsem si přidat foto.
Super :yes:recept, nakonec jako všechny od rebeky :-K

rebeka rebeka

20. 4. 2013 20:15

senky: jsem moc ráda, že recept nezklamal a děkuji za svůdné foto;-);-):-):yes:

senky senky

20. 4. 2013 19:51

Moc dobré:yes::yes: boďka a foťka:-K:-K:-)

senky senky

16. 4. 2013 19:34

Proč mi to uniklo:-?:-? ukládám a brzy vyzkouším:yes::yes:

Bahula Bahula

16. 4. 2013 19:17

Výborný recept :yes: Chtěla jsem přidat foto, ale nebylo co fotit :-D:-K

hanikadlecowa hanikadlecowa

31. 3. 2013 10:26

To vypadá skvěle!! :-8

BILKOVAI BILKOVAI

20. 2. 2013 20:35

To bych si s chutí dala;-);-):yes::-*

marianneL

20. 2. 2013 20:10

to mi sedí,to si dáme někdy;-):-p:yes:

ivulinka ivulinka

19. 2. 2013 16:47

Krásné a určitě i moc chutné papání:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí kungpao kureci kung pao kung pao kung pao z kuřecího masa kuřecí kungpao recept kuřecí kung pao s arašídy kuřecí kung pao recept kuřecí kung pao originální recept kung pao recept kuřecí kung pao recepty kuře kung pao recept na kuřecí kungpao kung pao kuřecí maso krutí kung pao recept na kuřecí kung pao recepty kuřecí maso kung pao kung pao originální recept recept kung pao kungpao kungpao z kuřecího masa

Suroviny: víno bílé, omáčka sojová, olej olivový, solamyl, prsa kuřecí, ocet, cukr třtinový, cibulka jarní, česnek, nesolené arašídy, sůl

TopRecepty.cz

Kuřecí kung pao z letáku Albert

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l61j