Čabraka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 817 kJ / 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 0,25 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čabraka byla pestrá deka, která se dávala pod koňské sedlo. Polévka je pestrá použitými ingrediencemi a hřeje - jako deka :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2012 10:26
magdalenka: Děkuji, recept vznikl spojením dvou receptů z různých období mých pokusů v kuchyni
14. 3. 2012 10:20
Recept je krásny. Veľa vecí mi tu uniklo, aj toto. Odkiaľ pochádza táto polievka?
2. 3. 2009 15:26
Bodík jsem dala já,protože se na čabraku chystám a moc se mi to líbí
2. 3. 2009 11:58
Jani, to neřeš...Třeba se vyrušily jedničky a ty horší známky a výsledek je nula Pro mě je nejdůležitější, že chutná
30. 1. 2009 11:53
Tato polévka je opravdu moc dobrá napoprvé uvařená jak chutnala celé rodině, syn si jí na víkend obědnal znovu. Díky za dobrý recept
29. 12. 2008 15:52
Jani, díky za fotku A mám velkou radost, že Ti chutnalo.
29. 12. 2008 12:47
Ladi ze žeber a masa tam bylo až moc! Já jsem včera totiž nakládala ten Bůček pantůček a ten se taky vaří. Tak jsem ten vývar z bůčku rovnou nechala i s tím kořením a dnes jsem jen přidala ta žebírka a ne z obchodu, takže pořádně masitá, malinko přidala vody a všechno, co tam mělo být. No, je to fakt polívka s velkým P
29. 12. 2008 12:38
Foto hezké, z čeho to, Jani, bylo? - ze žebírek nebo kolínka?
29. 12. 2008 12:35
Tak jsem si dovolila přidat foto a kdo nezkusil tuhle manu božskou, neví o co přichází!
22. 12. 2008 20:29
Tak to já se Svatým obdivuju, protože já bych si tak jak oni nedokázala odepřít spoustu věcí a jiných požitků. A naši předkové byli v pohybu a tak ty kalorie spálili. A když ne, tak vypadali jako herec, co hrál mistra Kondelíka. Ale neřešili to pořád, jako že jsou při těle. To se rozumnělo samo sebou, v tom byla jejich důstojnost. Hubeňouři nebyli v módě.
22. 12. 2008 20:22
Já se svatým nijak neobdivuji, ale můj děda se dožil požehnaného věku a vlastně i babička. Celý jejich život byl z dnešního pohledu jeden veliký jed. Sádlo, vajíčka (s oblibou syrové, prý na hlas) klobásy naložené v sádle, vepřové maso, uzené a já nevím, co všechno. Nic se nevyhodilo, všechno se spotřebovalo a když byli mastní, až za ušima od toho všeho,děda si mazával tím vlasy a že měl teda kštici!! Dnes se všichni snažíme žít zdravě, samá šunka, žádná syrová vejce, sádlo má cholesterol, jíme margaríny, které by naši staříčci ani neochutnali, protože je to hnus. Takže, uzené jednou za čas si dám a vývar taky. Taková kapustnice, jejda, mňam!!
22. 12. 2008 19:17
V pohodě, rejpání v dobrém mi nevaA s těmi svatými máš svatou pravdu
22. 12. 2008 19:15
Já taky neřikám, že z toho někdo umře . Jen jsem trochu rejpla já už jsem taková. A taky netvrdim, že není dobrá. Vlimla sis, že všechny příjemné a dobré věci jsou buď nezdravé nebo nemravné? Proto se lidi Svatým tak obdivujou.
22. 12. 2008 12:25
Oli, když to koleno před vařením pořádně kartáčkem omyješ, hodně škodlivin (netvrdím, že všechny) odplave. Já tuhle polévku vařím tak 1-2x do roka, to není tolik
22. 12. 2008 10:46
Já se přiznám, že když peču šunkafleky, tak ve vodě z uzeného povařím flíčky.Asi to opravdu není moc zdravé, ale těstoviny mají pak úžasnou chuť a čtyřikrát do roka se snad nic nestane.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 45 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Častá chyba při ohřívání knedlíků: Jak na to, aby zůstaly vláčné a neztvrdly
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: polévka čabraka naloženi masa na uzení naložený bůček čabraka polévka šunkafleky recept naložené koleno koreni cabraka šunkafleky bůček naložený naložené uzené koleno bůček jak ovar vývar z bůčku šunka fleky štefánek martin naložené klobásy domc koenov dochucovadlo nalozeni zeber na uzeni syrové sádlo na uzení čabraka-polevka šunkafleky kalorie
Suroviny: koleno vepřové uzené, bobkový list, pepř celý, jalovec, koření nové koření, cibule, brambory, zelenina kořenová, zelí kysané, fazole, houby sušené, smetana zakysaná, jíška
Čabraka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp8Z
21 názorů