

Zapékané tortilly s tuňákem
Suroviny
- tortilly
- tuňák (ve slunečnicovém oleji)
- mascarpone (popř. žervé)
- čínské zelí
- černé olivy
- rajčata
Postup přípravy receptu
Zeleninu si nakrájíme (na malé kousky, lépe se s tím pak pracuje). Tortillu dáme nahřát do (mikrovlnné) trouby, aby při rolování nepraskala.
Rozetřeme na ní mascarpone (ale ne až do krajů). Pokud nemáme mascarpone, můžeme použít žervé (a třeba ho i dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou, ale nemusí to být).
Do středu dáme čínské zelí a rajčata, na ně rozprostřeme tuňáka a navrch ještě pár koleček oliv. Zabalíme (dvě krajní strany proti sobě a pak zarolovat) a dáme na chvilku zapéct (my dáváme do toastovače - stačí pokud má takový ten grilový vnitřek a ne takové ty trojúhelníčky na toastový chleba).
Poznámka od kuchařky
Orientační množství - na jednu tortillu dávám necelou hrst čínského zelí, 3 olivy, 2 lžíce rajčat nakrájených na kostičky a 2-3 lžíce tuňáka.
Tortilly se dají připravit i dopředu, v lednici chvíli vydrží, pak je stačí jen zapéct.
Fotky budou časem :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané tortilly s tuňákem
K receptu nejsou žádné komentáře.