Zapékané tortilly s tuňákem

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

tortilly
tuňák (ve slunečnicovém oleji)
mascarpone (popř. žervé)
čínské zelí
černé olivy
rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme (na malé kousky, lépe se s tím pak pracuje). Tortillu dáme nahřát do (mikrovlnné) trouby, aby při rolování nepraskala.

  2. Rozetřeme na ní mascarpone (ale ne až do krajů). Pokud nemáme mascarpone, můžeme použít žervé (a třeba ho i dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou, ale nemusí to být).

  3. Do středu dáme čínské zelí a rajčata, na ně rozprostřeme tuňáka a navrch ještě pár koleček oliv. Zabalíme (dvě krajní strany proti sobě a pak zarolovat) a dáme na chvilku zapéct (my dáváme do toastovače - stačí pokud má takový ten grilový vnitřek a ne takové ty trojúhelníčky na toastový chleba).

Poznámka od kuchařky

Orientační množství - na jednu tortillu dávám necelou hrst čínského zelí, 3 olivy, 2 lžíce rajčat nakrájených na kostičky a 2-3 lžíce tuňáka.

Tortilly se dají připravit i dopředu, v lednici chvíli vydrží, pak je stačí jen zapéct.

Fotky budou časem :)

Komentáře k receptu Zapékané tortilly s tuňákem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: toetila s tunakem zapečené tortily s tuňákem tortila s tuňákem-babicovy dobroty zapecena tortilla s tunakem zapečená tortilla tuňáková náplň do tortily zapečená tortila s tuňákem tortila s tunákem zapečená náplň do tortily s tuňákem babicovi dobroty recepty s tuňákem tortkla s tuňákem tortily zapečené s tunákem tortyly s tuňákem zapekaný tuňák v oleji recepty zapekane tortily tortillly s s tuňákem tortila s tuňákem a zelenina tortilla náplň s tuňákem recept tuňáková tortilla vnitřek tortilly