Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky

Upéct voňavý a křupavý chléb nemusí být náročné. Zvlášť, když vám s přípravou těsta pomůže domácí pekárna. Vy už jen necháte těsto vykynout a pak upečete v silnějším smaltovaném hrnci. Hotový chléb je úžasně nadýchaný.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

15. 5. 2013 19:52

Suroviny pro 1 kus

1 kus

hrnek = 250 ml

Nutriční hodnoty

Energie11 169 kJ / 2 670 kcal
Bílkoviny82,88 g
Tuky11,75 g
Vláknina28,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,00 g
Sacharidy543,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dále potřebujeme jeden hrnec s pokličkou vhodný do trouby - já mám starý smaltovaný po mojí babičce - viz foto (průměr hrnce je asi 18 cm).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivo

27. 4. 2014 21:49

když dáte do vody co se dává do chleba rospustit půlku droždí a dodržíte ostatní postup je těsto vykynuté za půl hodiny a nikdo nic nepozná

vevehk

25. 2. 2014 18:24

no minimálně 3x do týdne ho máme..:-8 je mňamoozní :yes: dáváme i para ořechy, pistácie, sušená rajčata co se doma najde.. je k sežráníí..:-D:-D

Hliněná Eva

23. 1. 2014 18:11

Díky za odpověď.Když jsem si uvědomila,že jsem napsala blbost ohledně pečení v ošatce,tak jsem hned napsala druhý meil,že pochopirelně myslím kynutí v ošatce,ale kamsi se poděl.I tak díky.

Markéta

22. 1. 2014 17:14

Markéta: jinak pekla jsem ve sklenenem pekacku :)

Markéta

22. 1. 2014 17:12

:-)Tak jsem právě vyndala chléb z trouby dle vašeho receptu.. voní krásně .. važila sem a má 723g :) uvidíme jaký bude.. naštěstí nemá kdo ujídat :)

blabo51

20. 1. 2014 15:00

Už jste někdy viděla, aby se chléb pekl v ošatce? Ta řela.by v troubě shořela, ošatka je pouze na kynutí. Jinak chleba je výborný, moc se povedl.:-p;-)

casino casino

20. 1. 2014 14:05

Hliněná Eva:
Dovolím si chytit vás za slovo, ale choděj sem (zdá se mi že ve velké většině) mladé "kuchyňky", a bylo by blbé, kdyby vyhořely:-))
Ten chleba, že jej nepečete v ošatce, že ne:-?:-))

zizala zizala (moderátorka)

20. 1. 2014 13:59

Hliněná Eva: Těsto na nehnětený chléb je hodně řídké a chová se jinak. K ošatce by se asi beznadějně přilepilo a na plechu ztratilo tvar ;-)

Hliněná Eva

20. 1. 2014 13:43

Čím více čtu komentáře k různým receptům na cléb,abych řekla pravdu jsem z toho jelen.Již v předešlém příspěvku jsem uvedla,že si chleba peču již delší dobu a to z kvásku a peču jej v ošatce,kterou jsem zíslala z pekárny.Proto by mě zajímalo,proč se tyto chleby musí péct v zakrytých nádobách a zda je možné je péct v ošatce.Možná si někdo řekne,že jsem "tutan" ale bude mi 75 let.Sice mysl mám ještě dobrou,ale zde radu potřebuji.Díky.eva.sabina2@seznam.cz

klaudie1

7. 12. 2013 17:41

Děkuji za recept, super rychlý, bezpracný a výtečný. :yes:

verahorvath

30. 11. 2013 14:36

:-8,právě zkouším tento chleba upéct,tak doufám,že bude tak dobrý,jak se tady píše.

Sába

1. 10. 2013 11:39

Výborný,časové nenáročný,doslova se sežral za chviličku :-p.....

Ema

12. 7. 2013 12:56

Chleba vyborny:-K:yes:

kokta

12. 7. 2013 10:35

Ahoj:-!

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 5. 2013 13:48

Hanča: Zuzka má trochu pravdu v tom dlouhém kynutí.......tento chlebík má kynout dlouho, protože se do něj přidává minimum droždí (myslím tím původní nehnětený chleba) a tím, že tak dlouho kyne, se v něm můžou pořádně rozvinout všechny ty schované vůně a chutě (které krátkým kynutím ven nijak nevylákáš).;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychlý chléb bez kynutí domací chleba bez kynutí domácí chléb bez kynutí rychlý chleba bez kynutí chleba kynutý přes noc chleb kynuty přes noc chleba bez kynutí chleba bez míchání kynuty chleb chleb bez hneteni chleb bez kynuti chléb bez dlouheho kynutí domácí kynutý chleba chléb bez míchání jak dlouho kyne chleba markéta domácí kuchařka recepty markéta domácí kuchařka recepty domácí kynutý chléb chleba bez hnětení chleba bez dlouhého kynutí

Suroviny: voda, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka celozrnná, droždí sušené, sůl, kmín drcený, kmín celý, sůl hrubá

TopRecepty.cz

"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qoN