Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,18 g |
Tuky | 65,72 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,85 g |
Sacharidy | 108,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte si troubu na 200°C.
Krok 2: Do rendlíku nebo pánve s těžkým dnem dejte všechno máslo s polovinou bazalky a na nejslabším plameni společně prohřívejte asi tak 10 minut, až se chuť bazalky zcela uvolní do másla (ale máslo se nepřepálí).
Krok 3: Mezitím ze všech plátků toastového chleba vykrájejte kolečka takové velikosti, aby vyplnila vaše formy na muffiny (použijte třeba skleničku, nebo prázdnou plechovku).
Krok 4: Kolečka přejeďte válečkem, čímž chléb zhutní a je tvárnější.
Krok 5: Jakmile je bazalkové máslo hotové, slijte ho v cedníku a pomocí mašlovačky jím potřete toastová kolečka z obou stran.
Krok 6: Nakonec kolečko vmáčkněte do formy na muffiny a prsty dotvarujte vzhled košíčku.
Krok 7: Vložte do vyhřáté trouby asi tak na 15 minut, až košíčky zkřehnou a jejich okraje zezlátnou.
Krok 8: Zatímco máte košíčky v troubě, připravte si náplň. Sušená rajčata nechte okapat od oleje a nakrájejte je na velmi drobné kousky.
Krok 9: Stejně tak nasekejte na jemno i zbylé bazalkové lístky (kromě těch na zdobení).
Krok 10: Uzenou mozzarellu nastrouhejte na jemném vzorku struhadla.
Krok 11: Ve větší míse smíchejte ricottu se sušenými rajčaty.
Krok 12: Přidejte bazalku i uzenou mozzarellu a pořádně promíchejte.
Krok 13: Dochuťte troškou soli i čerstvě mletého pepře.
Krok 14: Jakmile jsou košíčky upečené, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
Krok 15: Krémem vložte do zdobicího sáčku s širokou hubicí (viz tipy a triky) a naplňte jím vychladlé košíčky.
Krok 16: Dozdobte lístky bazalky a můžete podávat.
Zveřejněno 17. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmoE
Moje poznámka
Toastové košíčky s rajčatovo-bazalkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmoE
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 23 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 28 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 57 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 7 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
děravá pánev,
toastové muffiny,
bazalkové zdobení,
kosicky s toustoveho chleba,
recept na slané muffiny s toustovým chleba,
toustové košíčky,
recept toastový chléb vykrájejte,
recept děravá pánev,
salát s bazalkovým krémem,
košíčky z toastového chleba,
z toastového chleba recept
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
máslo,
bazalka čerstvá,
rajče sušené v oleji,
sýr uzená mozzarella,
sýr ricotta,
bazalka čerstvá
Komentáře (18)