Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 625 kJ / 2 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,09 g |
Tuky | 60,60 g |
Vláknina | 56,70 g |
Cholesterol | 19 mg |
Sodík | 159 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 398,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka. Zapneme program Těsto, který trvá asi 1,5 hodiny.
Krok 2: Postup bez domácí pekárny: Zaděláme kvásek z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka. Necháme vzejít.
Krok 3: Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky (smíchaná špaldová a hladká), přidáme sůl a olej a semínka. Řádně prohněteme a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kousků, není třeba podsypávat, těsto se nelepí.
Krok 5: Umotáme housky nebo rohlíky podle libosti, potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a téměř ihned pečeme.
Krok 6: Nenecháváme dokynout, housky pak ztratí pletení. Pečeme při 210-220 C dokud nezezlátnou, přibližně 12-15 minut, podle trouby. Ihned sundáme z plechu na mřížku a takto necháme vychladnout.
Zveřejněno 6. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné špaldové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgjW
Moje poznámka
Celozrnné špaldové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgjW
Nejnovější recepty
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 1 hodinou
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 17 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
dexulka před 8 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Roubalka8 před 1 hodinou
Jahodové muffiny
Petra.21 před 3 hodinami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 11 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 13 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 14 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 16 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 16 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 16 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 16 hodinami
Tématické fráze:
housky ze spaldove mouky,
domácí housky ze špaldové mouky,
špaldová mouka celozrnná recepty,
špaldové rohlíky,
domácí špaldové housky,
domácí pečivo ze špaldové mouky,
špaldové domácí housky,
houstičky ze špaldové mouky,
celozrnné housky,
špaldové housky z domácí pekárny,
domácí rohlíky ze špaldové mouky,
špaldové houstičky,
housky na hamburgery ze špaldové mouky,
housky z celozrnné špaldové mouky,
housky z špaldove mouky,
housky se spaldove mouky,
houska ze spaldove mouky,
rohlíky ze špaldové mouky,
recept na housky ze špaldové mouky,
celozrnné housky z domácí pekárny
Suroviny:
mléko,
olej olivový,
mouka špaldová celozrnná hladká mouka,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
slunečnice loupaná,
semínka lněná,
semínka sezamová
Komentáře (19)
Jen soli dávám jednu lžičku.
Do jiné dimenze se posuneme, když smotáme rohlíky s náplní: dva plátky anglické slaniny, alternativně vrstva nastrouhané goudy.
Posyp mák+sezam+hrubá súl, vyjma těch se slaninou, ty jsou slané dost.
Vynikající samotné a ještě lepší k jakékoli polévce.
http://www.youtube.com/watch?v=tU9I1nYS60E