Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peříčkové houstičky - kaiserky

Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude křupavý povrch a peříčkově nadýchaná střídka.

Hodnocení receptu je 5,0 (108×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez kynutí)

20. 7. 2013 21:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 389 kJ / 3 678 kcal
Bílkoviny98,85 g
Tuky190,12 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 6,85 g
Sůl16,97 g
Sacharidy384,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud zbydou do druhého dne, což se stává málokdy, dáme je do hrnce, přikryjeme utěrkou a uložíme do studené trouby.

Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Po vytažení z mrazničky chutnají jako čerstvě upečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alla

16. 3. 2014 11:16

dnes je dělám po druhé a jsou fakt vynikající doporučuji i v pekárně se to dá :-8:-)):-8

danielle72 danielle72

10. 3. 2014 16:37

Alla: nevím, nezkoušela jsem, ale asi ano, určitě ano ;-)

Alla

8. 3. 2014 12:27

můžu těsto vykynout v pekárně :-)

danielle72 danielle72

3. 3. 2014 18:23

Díky všem, kteří vyzkoušeli, aj za přidanou fotku :-K:-K:-K

bubutop bubutop

1. 3. 2014 21:31

Jsou opravdu nadýchané a výborné, díky za recept a přidala jsem fotku mého snažení :yes::-K
plus bodík :-)

hankadc

1. 3. 2014 19:42

jo a stačili 2 vejce M.

hankadc

1. 3. 2014 19:39

Jsou výborné, dnes ráno upečené chutnají jinak než z obchodu jsou prostě domácí :yes: příště je zkusím naplnit sýrem uvidím jaké to bude :-p

zuzana p.

28. 2. 2014 16:43

kaiserky vytvaruji udělátkem na jablka/čtvrtky/ udělátko kulaté-taky zatlačím až na plech.:yes::yes:

danielle72 danielle72

4. 2. 2014 11:56

Květa: Díky, Květuš :-K;-)

Květa

2. 2. 2014 15:44

Jsou opravdu luxusní. :-K:-)

danielle72 danielle72

22. 1. 2014 14:04

Nadja: Naděnko, dík za bod:-K, těším se, až vyzkoušíš, a věřím, že si pochutnáte;-). Do trouby je schovávám dost často i sama před sebou, občas se to prostě vymkne kontrole:-))

Nadja Nadja

22. 1. 2014 01:17

Danielo, jak jsi mluvila o peříčkových houstičkách, tak mi vrtalo hlavou, že jsem si jich nevšimla - teď jsem zjistila, žes je přidávala v létě, kdy já nemám na net přístup (signál). Jsou moc pěkné, přímo k nakousnutí. Přidávám :yes:36.:yes: a brzy vyzkouším.
Do trouby je schováváš před ostatními?

danielle72 danielle72

4. 1. 2014 20:40

katka: Děkuji, Katko, hlavně že chutnalo ;-)

katka

4. 1. 2014 20:34

Dnes jsem je upekla a jsou uplně peřičkové,ale udělala jsem změnu v receptu:-)
dala jsem jen 100ml oleje a mouku jsem pozměnila-300ghladké a 200g celozrné a přesto super:-p:-p:-p,díky za recept a jen tak dale:-K:-K:-K:-K

cereva

30. 12. 2013 10:21

Na mě byly moc mastné:-(

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kaiserky ládi hrušky domácí housky ládi hrušky domací houstičky ladi hrusky kaiserky houstičky od ládi hrušky housky podle ládi hrušky recepty ládi hrušky housky housky ládi hrušky domácí housky od ládi hrušky kaiserky recept houstičky podle ládi hrušky houstičky lada hruška housky křupavé houstičky nejlepší křupavé houstičky domácí housticky láďa hruška domácí kaiserky lada hruska housticky kaiserka recept nejlepší kaiserky

Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, olej, sůl, cukr, droždí čerstvé, vejce, mouka hladká, mák, kmín celý, semínka sezamová, semínka lněná, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Peříčkové houstičky - kaiserky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKP4