Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka

Voňavé těsto, šťavnaté švestky, jemný mák a nasládlý marcipán se spojují v koláč, který potěší každého milovníka poctivých domácích moučníků. Ideální k nedělní kávě i slavnostní příležitosti.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

p-e-t-r-a p-e-t-r-a

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez uležení marcipánu.

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez uležení marcipánu.)

Suroviny pro 1 kus

Pekáček 30 × 20 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 621 kJ /
6 124 kcal
Bílkoviny98,83 g
Tuky277,58 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy792,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem připravíme marcipán. Mandle spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Smícháme s prosetým cukrem a bílkem. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme zabalené do lednice přes noc. Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 3: Mouky, cukry, kypřicí prášek, mléko, vejce a olej smícháme a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Těsto vylijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Krok 5: Posypeme mákem a poklademe vypeckovanými a nakrájenými švestkami. Nakonec na povrch nastrouháme marcipán. Krok 6: Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

TIP: Nejlepší švestkové koláče

Zveřejněno 16. 8. 2013

Poznámka autorky p-e-t-r-a

Hrnek = 250 ml

Marcipán můžete udělat kdykoliv, dobře zabalený v lednici vydrží dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7MpA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7MpA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Pokud budete dělat marcipán do zásoby, mandle raději jemně nastrouhejte, s drcenými mandlemi se drolí. Na koláč je to OK, ale marcipán pak můžete využít i jinak. např.

Moc Vám děkuju :-)

Konečne marcipán, nie náhražka :-D;-) Súhlasím s Magdalenkou.:yes:

Mak, slivky, pravý marcipán = krásna kombinácia.:yes:

Tématické fráze:
koláč bez mléka, jogurtovy kolac se svestky a makem, koláč s makem a marcipánem a švestkami, švestky marcipán, náhražka sušeného mléka do pečení, recepty ze sušeného mléka, recept na švestkový kolac, švestkový koláč s mákem, koláč se svestkami, mákem a marcipanem, recept na koláč ze syrovátky, koláč ze syrovátky, recept na marcipan z mouckoveho cukru, recept marcipán z moučkového cukru, koláč s mákem, švestkami a mandlemi, nastrouháme marcipán, sveskovy kolac z marcipanem, marcipan recept podle hrnecku, švestkový koláč s mákem a mandlemi, recepty se svestkami moucniky, kolač bez prašku do pečení

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, kypřící prášek, mléko, olej, vejce, mák, švestky, mandle, cukr moučkový, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu