Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)

Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami. Někde se jedí s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 8. 2013 12:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 636 kJ / 2 064 kcal
Bílkoviny79,41 g
Tuky21,63 g
Vláknina17,52 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 6,61 g
Sůl16,46 g
Sacharidy379,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velké rozpeky se u nás pečou k houbové omáčce a dušené mrkvi, malé k čočce nebo fazolím.

Recept jsem podědila po babičce a mamince.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rozmarynaH rozmarynaH

28. 8. 2013 16:26

Tuhle úžasnou dobrotu dělávala babička, recept se nezachoval:-/. Jak píšeš, dávaly se k mrkvi. Andrejko, díky:-K Už jsem uložila a pro jistotu i vytiskla :yes::yes::yes:

jarka skrobakova

28. 8. 2013 15:29

Andrejko máš je úžasné WOW :yes::yes::-K:-p:-p:-p

spagetka spagetka

28. 8. 2013 14:26

Rozpejčata (tak se tomu říká na Bozkovsku) jsem nedělaLa hoooodně dlouho.;-):-p:yes::yes: Děda je miloval i jen s bílým kafištětem :-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

28. 8. 2013 14:23

1974andrea:bystrá holka...:-D

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 13:35

magdalenka::-D Asi vím, že by houby?;-)

Jitkas

28. 8. 2013 13:33

Delala tez maminka i babicka, zasadne k houbove, cibulove ci krenove omacce. Ty dve posledni byly vzdy s uzenym masem, velka dobrota. Mas je krasne.

magdalenka magdalenka

28. 8. 2013 13:27

1974andrea:tipni si...ak sa nahnevám, viem byť zlá.:-))

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 13:25

magdalenka:A co máš na mysli?:-O:-D

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 13:25

rebeka::-D No co, no;-)

magdalenka magdalenka

28. 8. 2013 13:14

Neviem prečo ma napadlo, že: Nedráždi hada bosou nohou po hlavičke!:-D:-D:-D

rebeka rebeka

28. 8. 2013 13:12

1974andrea::-// noo, to je úúúroveň:-O:-D:-D:-D:-D

Ivana Ch

28. 8. 2013 13:08

Rozpeky znám a občas je i udělám, u nás nejčastějš třeba k dršťkové polévce,ale klidně i ke zelňačce nebo i k boršči.:yes::yes::yes:

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 13:04

rebeka:Ještě nikde, já se přejedla houbových řízků:-D:-D

rebeka rebeka

28. 8. 2013 13:03

A kde je ta houbovka:-O:-?:-D:-D
vypadá to suprovně:-p;-):yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: rozpeky vdolky k mrkvi rozpeky od babičky slané vdolky pečené v troubě plzeňské speciality plzeňské vdolky rozpeky recept plzeňské rozpeky vdolky k čočce vdolek k omáčce obyčejné vdolky vdolky k omáčce pečené vdolky plzensky rozpek recept na rozpeky smažené beleše rozpek rozpeky k mrkvi rozpeky k čočce belese pecene v troube

Suroviny: mouka hladká, mléko, tuk hera, vejce, droždí čerstvé, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6MYQ