Postup přípravy
Krok 1: Mrkev nastrouháme, opečeme na másle, podlijeme vývarem a dusíme s několika hřebíčky, kouskem skořice a vanilkovým cukrem. Naposledy podlijeme bílým vínem nebo lžící octa nebo citronu.
Krok 2: Pak ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a zavaříme do mrkve. Osolíme a opepříme, případně dochutíme skořicovým cukrem.
Krok 3: Na talíři mrkví polijeme brambory a jako přílohu můžeme dát vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo.
Zveřejněno 21. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká mrkev podle Zdeňka Trošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGow
Moje poznámka
Sladká mrkev podle Zdeňka Trošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGow
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 17 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 6 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 7 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 10 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 10 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 14 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
sladká mrkev,
sladká mrkev recept,
recepty zdenka trošky,
recept na sladkou mrkev,
sladká mrkev,
dusena mrkev trosky,
zdeněk troška dušena mrkev,
sladká mrkev recepty,
zdeněk troška recepty,
sladké recepty z mrkve,
recept sladká mrkev,
mrkvovy privarok,
sladká mrkev salát,
mrkev sladká,
mrkev na sladko,
nádivka podle pana podle trošky,
podle zdenka trosky,
režisér zdeněk troška dušena mrkev,
dušená mrkev nebe v hubě,
pan mrkev
Suroviny:
mrkev,
koření hřebíček,
skořice,
cukr vanilkový,
sůl,
pepř,
vývar,
víno bílé,
mouka hladká,
smetana,
máslo
Komentáře (6)