Strouhaná citrónová kůra
Máte-li k dispozici bio citrony, neváhejte a připravte si vlastní strouhanou kůru pro sladké pečení. Takovou vůni, jaká se line z čerstvě připravené drti kůry čerstvých citronu, nepořídíte v žádné kupované.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 199 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,12 g |
Tuky | 8,64 g |
Vláknina | 49,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 131,76 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strouhaná citrónová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J15l
Moje poznámka
Strouhaná citrónová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J15l
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 14 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 14 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 5 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 6 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 7 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 7 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 8 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 8 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 8 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 8 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 8 hodinami
Tématické fráze:
citronová kůra,
jak zpracovat citrony,
kůra z citrónu,
jak omýt citron,
citronová kůra v cukru,
jak zpracovat citronovou kůru,
proslazená citronová kůra,
jak omýt citrony,
jak zpracovat citron,
bio citrony,
citronová kůra s cukrem,
naatrouhana kura z citronu s chemii,
citron kůra,
kůra s citronu,
kandovana kura citronova,
jak omyt citronovou kuru,
jak strouhat citronovou kůru,
citrónová kůra zavařená,
jak spracovat citrony,
citronová kůra použití
Suroviny:
citron,
cukr krupice
Komentáře (24)
Je to výborná věc. Vždyť ne všichni žijeme ve městě, kde je přehršle obchodů. My na vesnici v horách, nakupujeme pokud jsme v městě ve velkém a potom to musíme nějak zpracovat.
http://www.biospotrebitel.sk/clanok/535-ecka-a-bio...
a štávu jsem zamrazila do kostek..
Kůra v mrazáku je ale určitě lepší než ji proslazovat
V cukru jsem kůru ještě nezkoušela (ale četla jsem o tom), a mám ji nastrouhanou v dobře zavřené krabičce v mrazáku. Jen tak, bez ničeho. Kúpim
AniCiz: Když koupím biocitrony ve větším množství, kůru usuším a šťávu zmrazím. Je to šetrnější a podle mne lepší než sterilovat s cukrem
www.toprecepty.cz/recept/5529-citronova-kura-do-peciva/