Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná citrónová kůra

Máte-li k dispozici bio citrony, neváhejte a připravte si vlastní strouhanou kůru pro sladké pečení. Takovou vůni, jaká se line z čerstvě připravené drti kůry čerstvých citronu, nepořídíte v žádné kupované.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

10. 10. 2013 23:48

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 199 kJ / 765 kcal
Bílkoviny15,12 g
Tuky8,64 g
Vláknina49,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy131,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použití - do těsta, do cukroví...

Dávám do skleničky po jogurtu, kde je kúra

ze 12 citronů.

Ostrouhané citróny zavařím-viz další recept - zavařené citróny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

noemi

11. 10. 2013 14:14

Nevím, proč se čílíte? autorka napsala pouze nápad, ne příkaz k provedení. Já to zkusím (nikdo mě k tomu nenutí).

eljali

11. 10. 2013 10:03

Takto zpracovanou kůru používám již několik let. Citrony jsou sice k dostání, ale ne vždy doma když je člověk potřebuje.:-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 10. 2013 08:21

cathleen: Kupovat čerstvé citrony na malé vesnici opravdu bývá problém, to mě nenapadlo :-8:-K
Kůra v mrazáku je ale určitě lepší než ji proslazovat :yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 10. 2013 07:52

Bydlím v malinké vesnici, takže - kúpim citrony - pro mě běžná věc vždycky není.....peču hodně :-D a kůru potřebuji mít kdykoliv po ruce.
V cukru jsem kůru ještě nezkoušela (ale četla jsem o tom), a mám ji nastrouhanou v dobře zavřené krabičce v mrazáku. Jen tak, bez ničeho. Kúpim :-) (nechám koupit) citrony, když jsou někde v akci, odmočím, dobře vydrbu kartáčkem a nechám si nastrouhat kůru. Citrony pak používáme do citronády. Třeba.:-O

zizala zizala (moderátorka)

11. 10. 2013 07:50

Tyhle recepty pocházejí z dob, kdy byly citrony k dostání jen část roku. Dnes je to opravdu zbytečné.


AniCiz: Když koupím biocitrony ve větším množství, kůru usuším a šťávu zmrazím. Je to šetrnější a podle mne lepší než sterilovat s cukrem ;-)

tejaja tejaja

11. 10. 2013 07:34

Ja to tiež nechápem. Kúpim citr´ony, aby som hneď ostrúhala kôru a dužinu zavarila zvlášť, kôru zvlášť...načo? Veď ak potrebujem jedno alebo druhé, tak nie je problém kúpiť čerstvé citróny. A bez zbytočného cukru.

AniCiz

11. 10. 2013 07:29

je to výborná věc..koupím bio citrony a hned zpracuji,mám po ruce kdykoli
www.toprecepty.cz/recept/5529-citronova-kura-do-peciva/

hanes24

11. 10. 2013 04:08

Nechápu smysl, když jsou citrony celoročně k dostání. Totéž platí o receptu na zavařené citrony. Když už potřebuji citronovou kůru, tak ostrouhaný citron vymačkám do vody a mám vynikající pitivo. Zcela zbytečná činnost a produkty plné cukru. Nehodnotím.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: citronová kůra jak zpracovat citrony kůra z citrónu jak omýt citron citronová kůra v cukru jak zpracovat citronovou kůru proslazená citronová kůra jak omýt citrony jak zpracovat citron bio citrony citronová kůra s cukrem naatrouhana kura z citronu s chemii citron kůra kůra s citronu kandovana kura citronova jak omyt citronovou kuru jak strouhat citronovou kůru citrónová kůra zavařená jak spracovat citrony citronová kůra použití

Suroviny: citron, cukr krupice

TopRecepty.cz

Strouhaná citrónová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J15l