Strouhaná citrónová kůra
Máte-li k dispozici bio citrony, neváhejte a připravte si vlastní strouhanou kůru pro sladké pečení. Takovou vůni, jaká se line z čerstvě připravené drti kůry čerstvých citronu, nepořídíte v žádné kupované.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 199 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,12 g |
Tuky | 8,64 g |
Vláknina | 49,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 131,76 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použití - do těsta, do cukroví...
Dávám do skleničky po jogurtu, kde je kúra
ze 12 citronů.
Ostrouhané citróny zavařím-viz další recept - zavařené citróny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2013 14:14
11. 10. 2013 10:03
11. 10. 2013 08:21
Kůra v mrazáku je ale určitě lepší než ji proslazovat
11. 10. 2013 07:52
V cukru jsem kůru ještě nezkoušela (ale četla jsem o tom), a mám ji nastrouhanou v dobře zavřené krabičce v mrazáku. Jen tak, bez ničeho. Kúpim (nechám koupit) citrony, když jsou někde v akci, odmočím, dobře vydrbu kartáčkem a nechám si nastrouhat kůru. Citrony pak používáme do citronády. Třeba.
11. 10. 2013 07:50
AniCiz: Když koupím biocitrony ve větším množství, kůru usuším a šťávu zmrazím. Je to šetrnější a podle mne lepší než sterilovat s cukrem
11. 10. 2013 07:34
11. 10. 2013 07:29
www.toprecepty.cz/recept/5529-citronova-kura-do-peciva/
11. 10. 2013 04:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 34 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 55 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 55 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat citronovou kůru. Nastrouhaná citronová kůra provoní naši kuchyň a příjemně dochutí sladké moučníky a dezerty
Citron v kuchyni: Vyzkoušejte delikátní krémovou polévku, citronové těstoviny nebo sladký krém!
Citronovou kůru snadno nastrouháme a uchováme do zásoby. Názorné video poradí, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: citronová kůra jak zpracovat citrony kůra z citrónu jak omýt citron citronová kůra v cukru jak zpracovat citronovou kůru proslazená citronová kůra jak omýt citrony jak zpracovat citron bio citrony citronová kůra s cukrem naatrouhana kura z citronu s chemii citron kůra kůra s citronu kandovana kura citronova jak omyt citronovou kuru jak strouhat citronovou kůru citrónová kůra zavařená jak spracovat citrony citronová kůra použití
Suroviny: citron, cukr krupice
Strouhaná citrónová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J15l
23 názorů