Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojctihodná crostata po česku

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

26. 11. 2013 15:39

Suroviny

Porce: 8-10 dílků

Nutriční hodnoty

Energie18 798 kJ / 4 493 kcal
Bílkoviny98,77 g
Tuky222,05 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 261 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy512,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na těsto jsem převzala z mého oblíbeného blogu Angel inspiration http://angel-fashion-inspiration.blogspot.cz/2013/...

Vytvořila jsem ale 2 typy náplní, protože u nás je to bitva, 2 lidi jedí mák a nejedí tvaroh, 2 lidi jedí tvaroh a nejedí mák, tak jsem se pokusila vyjít vstříc nám všem. Samozřejmě se to dá ale zjednodušit tak, že zvolíte pouze jednu náplň, např. marmeládu, a tou vyplníte celý koláč a navrch dáte mřížku. Já si ale při tvoření vzpomněla na babiččiny dvojctihodné koláče a neodolala jsem. Doufám, že se Vám recept bude líbit a je dost srozumitelný pro všechny ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nina.Angels

12. 12. 2013 15:32

Upřímně mám to máslo rozpuštěné v podstatě jen proto, že se mi tak lépe zapracovává do těsta, ale je možné, že původně bylo máslo z lednice. Přiznám se, že jsem prostě recept upravila pro svoje potřeby, nedržím se úplně toho původního. ;-)

casino

27. 11. 2013 14:58

Eva Hrabovská:
Píšete:"Já vím, ale zní to tak-nejak, co já vím, blbe."
Ano, máte recht..., ale nemyslím ten název receptu:-D


Jitkas:
Ano, máte recht, křehká těsta (pokud nejde o třená těsta), se dělají z vychlazených surovin:yes:

Jitkas

27. 11. 2013 14:14

Eva Hrabovska: Nemam, ale jsem presvedcena, ze Vy ano, neb se jim prilis zabyvate a byla to pro Vas jen prilezitost, jak se pobavit. Vysvetlila jsem to tzv. polopate a rychle, aby to nenarusovalo Vase priliz jemne citeni. Jasne, ze to neni dlouhe A, neb v italstine neexistuje, ale tady jako takove se cte. A jenom dotaz pro autorku, proc to maslo je prepustene, neb "pasta frolla", tedy krehke maslove testo na crostattu, se vzdy dela naopak s vychlazenym maslem a melo by se rychle zpracovat a nechat odpocinout v lednici. Nemelo by se tzv. moc zahrivat.

tejaja tejaja

27. 11. 2013 13:14

Eva Hrabovská: Odkiaľ viete ako sa píše a vyslovuje, keď ho nemáte? :-D:-D:-D

Eva Hrabovská

27. 11. 2013 12:09

Jitkas:
Odkud víte, ze je dulezitý, kdyz ho nemáte?
A to "a" není dlouhé, jenom je na nem prízvuk, ne tak jak v cestine, kde je na první slabice...

Jitkas

26. 11. 2013 21:33

Crostata se cte Krostàta, 1.A je dlouhe. Jinak ma pravdu tejaja, velmi dulezity organ.

spagetka spagetka

26. 11. 2013 21:09

tejaja: já se rozchechtala, až mi tečou slzy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

tejaja tejaja

26. 11. 2013 21:05

Eva Hrabovská: a čo vám je na tejto časti pánskeho tela nepríjemné ? Je predsa veľmi dôležitá :-D:-D:-D

Eva Hrabovská

26. 11. 2013 20:25

spagetka:
Já vím, ale zní to tak-nejak, co já vím, blbe.

spagetka spagetka

26. 11. 2013 16:22

Eva Hrabovská: Nemáte pravdu, rozklikněte si odkaz a uvidíte, co tu je receptů s tímto názvem
https://www.google.cz/?gws_rd=cr&ei=Za6UUtfkLcaBtA...

Eva Hrabovská

26. 11. 2013 16:17

Ten název je neprijemný - zdá se, ze to má být prostata.
Zmente ten název.
Dekuji.

spagetka spagetka

26. 11. 2013 16:05

Něco podobného jsem jedla u kamarádky, nevím, jestli to bylo přesně ono, ale moc mi to chutnalo. Jelikož u nás jedou obě varianty, mák i tvaroh, nebude problém to zkusit, ukládám a boduuju hned, neb u nás to chutnat bude, to už vidím ;-):-p:yes: Za foto se neomlovej, jde o recept a fotka je jen ilustrací, každopádně :-p:-p:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: crostata jahodová crostata crostata s tvarohem krostata crostatta crostata koláč s tvarohem babiččiny dvojctihodné koláče crostata recept recept italská crostata s jahodami crostata jahodova jak zpracovat zbylý tvaroh na strouhání recept na pasta frolla maková crostata crostata se švestkama polopate kolac s jahodami crostata kolač proc se droli mak na kolaci recept na testo pasta frolla jahodova crostata jahodov8 croscata

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, kůra citronová, sůl, mák mletý, cukr moučkový, mléko, perník strouhaný, povidla švestková, rum, tvaroh plnotučný, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, jahodová marmeláda, povidla švestková, bílek, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Dvojctihodná crostata po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ok7r