Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutrie (králík) pečená v marinádě

S nutrií se u nás na talířích často nesetkáme, a je to škoda, protože její maso je velmi jemné a dietní. Naložená v této chuťově vyvážené marinádě a pečená v troubě chutná výtečně. Pokud neseženete nutrii, lze stejně připravit o něco méně šťavnatého králíka.

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby marinování

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby marinování)

6. 1. 2014 12:52

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 044 kJ / 1 205 kcal
Bílkoviny6,47 g
Tuky110,19 g
Vláknina15,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,87 g
Sůl9,60 g
Sacharidy43,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nutrií nás podarovala sestra, receptem na marinádu zas náš dodavatel králíků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

7. 1. 2014 13:07

Je to asi 3 roky,tak jsem měla vyhlédnuté řeznictví v Praze,kde nutrie prodávali běžně,tak vím,že je to kvalitní dietní masínko.:-pAle od té doby marně vyhlížím a už jí nemívají,škoda:-(
Receptík se mi líbí:-p+:yes:

radec

7. 1. 2014 12:25

právě mám v ledničce jednoho ušáka tak stvořím marinádu a zítra si určitě pošušňáme :-p:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

casino

7. 1. 2014 11:52

Bosana:
Snažím se nepsat sem dopředu, že něco budu dělat:-(( Až udělám, tak se pochlubím:-)) Ale náhodou mám objednané dva macky (doufám, že budou i s hlavou a macci či mačky to nebudou:-)) za měsíc by měli mít po 3,5kg čisté váhy. Už se těším, co na to řekne mančaft...

Bosana: mi připomněla...
Taky jsem do výchovného ústavu přinesl na svačinku klobásu... Až mi ji spolužačky "sežraly", tak jsem se zeptal, jak jim hlodaveček chutnal... Málem jsem tehdy přišel o život a svou životní lásku... :-))

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

7. 1. 2014 11:32

Je to dietní lahůdka a nemá to chybu +bodík 8.
Taky jsem už 2x dělal když jsem nutrii dostal od kámoše co ji pěstuje pro jednu nemocnici jako speciální zdravou dietu.

veverka

7. 1. 2014 10:29

Tak ted jsem si recept opsala a určitě vyzkouším s králíkem;-):yes:

Bosana

7. 1. 2014 10:03

tak tohle jsme opravdu ještě nechovali,ale jedla jsem ji,na prumce nosila kámoška svačiny a měla salámek a tak jsme měnily sváče,pak jsem ji dostala a udělala jako králíka,ale jen slaninka a upéct to bylo taky dobré. Vyzkouším s kralíčím.Bodík poslán, uložen a už se těším:yes:

Inka1 Inka1

6. 1. 2014 20:32

:-)) Když jsem byla malá, na vesnici byla nutrie běžně k sehnání , hodně lidí ji chovalo pro kožešiny . Dneska opravdu nevím , kde bych ji koupila. Moc krásný recept :yes: Tak asi zkusím králíka , toho mají v Globusu :-D:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

6. 1. 2014 15:14

:-):-p:yes:

Bibinka Bibinka

6. 1. 2014 14:11

Ivi, když jsem dělávala v nemocnici, dělali tam nutrie velmi často, hlavně na diety a pěstovali si je sami. Protože mi maso chutnalo, máš jí krásně zlatou a dávám ti 4.:yes:

spagetka spagetka

6. 1. 2014 13:29

magdalenka: jj, víš že si matně vybavuju, že ten soused je choval kvůli kožešině? Maso pak rozdával. měl jich fakt hodně.

Dana61

6. 1. 2014 13:25

no to věřím, že jste si pochutnali:yes::-D ale pro mě jsou nutrie opravdu nedostatkové zboží, dřív bývaly běžně v prodeji, no nic, králíček bude také vynikající;-)

magdalenka magdalenka

6. 1. 2014 13:18

Mne nutria tiež nevadí, kedysi švagor choval nutrie kvôli kožušine, takže nás mäsom často obdaril. Len som veľmi nemusela vidieť tie zvieratká za živa...na tanieri to už bolo len normálne chutné mäso.:yes:

zizala zizala (moderátorka)

6. 1. 2014 13:04

Já jsem nutrii jedla jednou, v nemocnici. Chutnala mi. Věřím, že i králík v této úpravě bude dobrý :-p

spagetka spagetka

6. 1. 2014 12:56

Já nutrie jedla dost často v dětství, soused měl velkochov přímo. Je to příjemně nasládlé masíčko, které je ale velice dobře kombinovatelné, od té doby jsem nutrii nejedla, ale furt si umím chuť představit ;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nutrie recept nutrie recepty recepty z nutrie recept na nutrii nutrie recepty z masa nutrie recept nutrie nutrie recepty na zelenině recepty nutrie pečená nutrie na zelenině příprava nutrie recepty na nutrii jak upéct nutrií recept z nutrie nutrie na česneku maso z nutrie nutrie na zelenině úprava nutrie recept na pečenou nutrii nutrie priprava

Suroviny: nutrie, sůl, voda, olej, pepř, sůl, paprika sušená sladká, kečup sladký, hořčice plnotučná, česnek, cibule

TopRecepty.cz

Nutrie (králík) pečená v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjWL