Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 827 kJ / 2 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,39 g |
Tuky | 74,78 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 353,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny, pak sypké a zapneme pekárnu na program "těsto" a necháme projít celým programem.
Krok 2: Když nám pekárna oznámí, že je hotovo (zapípáním), tak těsto vyndáme, rozdělíme ho na části a každou část připraveného těsta vyválíme a smotáme.
Krok 3: Vše přendáme na plech s pečícím papírem a ještě necháme 30 minut dokynout.
Krok 4: Pak si rozšleháme vajíčko a mašlovačkou každý kousek pěkně potřeme vajíčkem a posypem celým mákem.
Krok 5: Dáme do předehřáté trouby upéct, asi na 180°C, ale troubu si hlídáme, neboť nám každému peče jinak. Pečeme do zlatova. Po upečení briošky ihned sundáme z plechu na talíř a necháme vychladnout. No a pak už jen konzumujeme.
Zveřejněno 12. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JAKl
Moje poznámka
Briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JAKl
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
briošky,
recept na briošky,
briošky recept,
brioška recept,
brioška,
brioška z domácí pekárny,
birošky,
briošky z domácí pekárny,
brioška z pekárny,
briošky z pekárny,
brijosky,
recept na briošky z pekárny,
briošky recepty,
bryjosky,
briožky,
francouzské briošky,
brijoška recept,
briošky v pekárně,
brijozky,
brioškz recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
žloutek,
cukr vanilkový,
droždí sušené,
kůra citronová,
sůl
Komentáře (15)
Ty Tvé vypadají moc hezky a já bych si nabídla,mňam