Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 061 kJ / 2 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,50 g |
| Tuky | 81,54 g |
| Vláknina | 11,60 g |
| Cholesterol | 2,60 g |
| Sodík | 467 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 207,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem.
Krok 2: Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla, přidáme jablka a velmi krátce podusíme.
Krok 4: Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí.
Krok 5: Játra omyjeme a osušíme.
Krok 6: V pánvi rozehřejeme olivový olej se zbytkem másla a zprudka je opečeme. Podlijeme cidrem a zredukujeme ho na polovinu.
Krok 7: Játra osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a hned podáváme s připravenou rýží a vychlazeným cidrem.
Zveřejněno 26. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vG9
Moje poznámka
Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vG9
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 14 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 2 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 2 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 12 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 14 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 16 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 16 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 17 hodinami
Tématické fráze:
husí játra,
husí játra recept,
co je cidr,
jak uvařit husí játra,
ryže se šafranem,
játra s hruškami,
recept husí játra,
jak upravit husí vnitřnosti,
husí játra recepty,
recept na husí játra,
husi prsa s jablky na cideru,
husí játra na cibulce a jablkách,
priprav ryze.na.shusi,
úpravy husího masa,
jatra cidrem,
jak upravit mražená husí játra,
husa s jablky a ciderem,
kachni prsa s safranem,
kachní prsa se šafránem,
husí játra s hruškou
Suroviny:
játra husí,
cidr,
rýže,
šafrán,
jablko,
máslo,
olej olivový,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (43)
Za svou maličkost si říkám, že nemusím vědět všechno, že
No jsem ale žádostiv, jak z tohoto lingvistického dilematu vybruslíte
Před časem to byl jiný článek, ale tady to vysvětlují taky
https://magazin.recepty.cz/clanky/cider-a-cidre-ro...
Marie Svarcova: Cidre i cider je totéž, cidre je francouzsky, cider je anglicky.
maris:
No jo, no..., já taky móóóc "pěkně" děkuju
Zatím jsem žil v blažené nevědomosti, že je to jedno
Leč, kdo si to má včíl pamatovat, co je co
Asi by to chtělo nějakou mnemotechnickou pomůcku, že?
Díky
cider
Webové definice
Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě, v Česku byl donedávna prakticky neznámý. O jeho původu a rozšíření se vedou dlouhodobé spory, vznik výroby cidru je pravděpodobně spojen s oblastí dnešního Baskicka.
---------------------------
Cider značky Strongbow. Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě (Spojené ...
.....................................
Moc děkuji
U nás na severu mají husí játra mražená, v ALbertu (hypermarket), cena kolem 130 Kč/kg (ale občas jsou v akci za polovinu).
K té bramborové kaši - ve Švýcarsku ji připravují s jablky i hruškami, takže proč ne. Ale ta rýže je taky moc fajn
chocolate: co není, může být
Andrejko, to kdybych věděla
Ten cidr, sem si řikala, kýho výra to jéé? Nějaký snad lektvar čarovný?
Irenko, do Poznámek jsem přidala odkaz - to jen abys to neměla s ciderem tak jednoduchý
Jaruško - vidíš to dobře
Andreo, trochu šťávy bylo, nedávala jsem ji na talíř, ale nebyl by problém jí udělat víc, ale ta rýže je opravdu hodně šťavnatá, tak že to bylo akorát. Kaše by byla určitě dobrá, ale jablka tam mají své místo, to by se asi musely přidat k játrům, protože bez nich by to bylo o něčem jiném