Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úhoří špíz

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

29. 1. 2014 06:02

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mi dala kamarádka, má ho od známého rybáře, původně tam z bylinek měla být pouze čerstvá šalvěj. Protože jsem ji neměla, dala jsem grilovací byliny. Myslím , že by toto šlo udělat i z jiné ryby, např. z filetů kapra, ochuceného podle vašich představ. Jen bych ty kousky ještě zakápla olejem, úhoře ne, ten má tuku dost. Příště zkusím, kromě ryby, proložit špíz i cibulí. Omlouvám se za nekvalitní foto, svítilo slunce a je to foceno mobilem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

danielle72

30. 1. 2014 17:57

Já měla úhoře jednou v životě (když nepočítám uzeného). Chytil ho syn na Berounce, jen jsme ho hodili na pánev s máslem, protože to bylo na dovolené s karavanem, takže na velké vymýšlení receptu nebyl prostor. Ale moc nám to chutnalo, "prali" jsme se i o to, kdo ožužlá kosti :-D:-8
Přidávám bodík;-)

yanull

30. 1. 2014 17:22

Coleta: Naprosto souhlasím, je hodně tučný a jak píšeš, žádný zázrak. A kdybych vzala ještě na vědomí jeho cenu, tak už by mi vůbec nechutnal ;-):-)

yanull

30. 1. 2014 17:19

hanes24:Jiří, tak to máš pravdu, úhoře už jsem dostala zabitého, v igelitce a když jsem ho položila, tak začal "pochodovat" po lince:-O. To bylo něco na mne, hned jsem ho sesunula do dřezu a pak dala na balkon. Porcování byla taky "chuťovka", je hodně slizký a když jsem mu uřízla hlavu, tak na mě otevřel oči. Už ho více domů nechci, mám ráda jiné ryby;-)

Coleta

30. 1. 2014 14:37

Recept bude jistě dobrý, ale pokud mohu doporučit, vyberte si jinou rybu. Ze zvědavosti jsem jí asi před 2 lety koupila, no, zázrak to opravdu není. Je to poměrně hodně tučné, takže je opravdu lépe jej případně upravit do uzené podoby.

Určitě neprohloupíte, když si místo úhoře koupíte candáta. cena stejná a chuť nesrovnatelná

hanes24

30. 1. 2014 14:34

Ještě jsem si vzpomněl, že už byl zabitý a měl uřezanou hlavu a pořád se mrskal a skákal ještě snad hodinu. A dělala ho babička na másle.Chuť už si nepamatuju.:yes::-D

hanes24

30. 1. 2014 14:31

Úhoře jsem nejedl 50 let, myslím, že u nás je ani nemají, zkusím se podívat!:yes:

yanull

29. 1. 2014 20:20

Daniela B::-)Musím se smát, když mi ten recept kamarádka dávala, tak pan rybář, od něhož to má, pravil, že rohlíky byly lepší než úhoř ;-):-)

Daniela B

29. 1. 2014 19:11

Tento recept znám, úhoř je skvělý, ale u nás se pereme i o ty rohlíky :-)), dělám na pánvi nebo na venkovním grilu

yanull

29. 1. 2014 18:50

Oliva: Ano, dá se sehnat v našich rybárnách ;-)

spagetka

29. 1. 2014 16:53

A já pořád, kdeže máš ten špíz, nedošlo mi, žes ho dala jako extra recept :-8:-O:-D. Já bych asi taky česnek nedala, ale citron a cibuli (červenou) jo. Každopádně asi navštívím místní rybárnu ;-);-):-p:yes::yes:

Anna Kocikova

29. 1. 2014 16:11

Jaňulko,já jsem úhoře jedla akorát uzeného,nebo smaženého na másle:-pJezdívali jsme je chytat do Ostrožské Staré Vsi.Ale kde jsou ty staré,dobré časy:-*
Ten Tvůj je moc hezky připravený,ten by mě chutnal určitě také:-K:-p:yes:

hanahcotton

29. 1. 2014 15:45

:yes::yes::yes:parádička...a já bych právě ani česnek, ani citrón nedávala, a vychutnala bych si samotnou chuť úhoře, která je naprosto úžasná:yes::yes: Už se těším, až nějaké úhoře nachytáme;-):yes:

Oliva

29. 1. 2014 10:03

Kurňa, uhoře jsem ještě nejedla :-D Dá se to chutově přirovnat k nějaké rybě? A je vůbec k sehnání v ČR...?

hosta

29. 1. 2014 09:50

No česnek určitě nezaškodí, nešetřila bych možná ani citronem:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak udělat uhoře porcování úhoře úhoř špíz uhoři jak upravit úhoře uhor na špízy ěpízy z úhoře uhoř s rohlíkem www recepty z úhoře kdy se smí chytat úhoři jak upravit úhoře recept jak uděl úhoře co udělat s uhořem recepty recept jak se dělá úhoř jak udelat spiz na grilu jak pripravit uhore na gril uhorspiz jak chytat morske uhore jak udělat úhoře na grilu smažený úhoř kolečka

Suroviny: úhoř, bylinky, sůl, rohlík

TopRecepty.cz

Úhoří špíz

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDwv