Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika z vepřových jater

Domácí játrovou paštiku nechystáme v kuchyni denně, protože výroba je trochu pracnější. Přesto se odhodlejte a zkuste ji připravit podle našeho receptu. Podávat ji můžete s rybízovou omáčkou jako předkrm, ale třeba samotnou na chlebu jako svačinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min + doba tuhnutí

80 min (80 min příprava, + doba tuhnutí)

22. 2. 2014 10:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie34 553 kJ / 8 259 kcal
Bílkoviny131,20 g
Tuky806,86 g
Vláknina45,20 g
Cholesterol 2,26 g
Sodík 566 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy112,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kutil25

9. 1. 2022 16:56

chocolate: nejlépe 2x poprví asi 2 hodiny a druhý den zase asi 1 30 na 90 stupnu.vydrží i rok.

Zdeněk

29. 4. 2017 16:31

praktik:
Opravdu skvělá paštika. Už ji dělám asi po osmé a jde na dračku. Je o ni velký zájem v rodině,proto,abych nemusel co chvíli kutit,zavařuji ji. Tři hodˇky na 100 st, omnia sklénky ,červené víčka a plnění do 2/3 velikosti sklénky. Jednoduché a dobré. :-) Zdeněk.

hela22

15. 12. 2016 18:15

Právě jsem neodolala, vše potřebné nakoupila a už se smaží. Uvidím, jak to dopadne. Recept ovšem vypadá výborně. Nechce se mi zavařovat a tohle je k rychlé spotřebě.
Díky Marylas
:yes:

malyLibor

13. 5. 2016 16:23

Ještě jsem nezkoušel, ale už musím dát palec, protože tohle bude náramná dobrota. Já jen zkusím tu vodu nahradit bílým vínem, ale i takto to musí být skvělé. Škoda, že nemám játra doma, hned bych se na to vrhl.

Merylas Merylas

17. 11. 2014 17:36

monikaK: Moni, díky za vyzkoušení a pochvalu:-K Jsem ráda, že recept nezklamal:-K

monikaK

17. 11. 2014 12:10

Je opravdu výborná:yes::yes::yes:

Merylas Merylas

25. 2. 2014 19:10

hosta: Díky za upřesnění:-K

hosta hosta

23. 2. 2014 16:48

Merylas: Maru, pokud jsem zavařovala cokoliv, kde bylo maso, tak první den hodinu vařit, nechat v hrnci zchladnout, druhý den taky tak a nechat zchladnout. Takhle jsme zavařovali i předpečené maso a drželo celou zimu:-)

maiva maiva

23. 2. 2014 16:30

Nějak mi recept unikl, to je super pochutnání:-p+:yes::yes:

Merylas Merylas

23. 2. 2014 16:24

Všem děkuji za komentáře:-K

magdalenka: Taky uvažuju, že si udělám větší množství, podle jiného receptu, a zavařím. Kdysi jsme zavařovali při zabíjačce všechno, co se nevešlo do mrazničky.

chocolate: Opravdu se má zavařovat 2 x. Jen nevím jestli po 24 hodinách nebo více. Už jsem to hodně dlouho nedělala;-)

praktik: Děkuji za receptík, třeba najde využití:-K Ale paštika je určitě náročnější na přípravu, než ta, co jsem dělala já:-)) Zašpiním jen jeden hrnec a ponorný mixér, troubu zapínat nemusím, vše se udělá za chvilku na plotně. Ale....ta Vaše bude chuťově úplně někde jinde. Lpíte tam na té Pragandě? Použila bych sůl.:-8 A jinak já mám doma knížku: Zapomenuté receptury masných výrobků, ale ještě jsem nic nedělala. Budu to muset napravit:-)

praktik

23. 2. 2014 00:43

Jistě dobrá paštika,ale náročná na přípravu.Dělám následně: 0,5 kg vepřová játra,0,5 kg syrové hřbetní sádlo,nebo lalok bez kůže.Pomelu na jemné desce játra s 1 vetší cibulí a zasolím pragandou v množství 20 g /kg jater i stejně u sádla.Okořením podle chuti,pepř,na špičku nože skořice,nebo trochu paštikového koření.Pro chuť se může upražit do růžova menší cibulka a před použitím ji mírně zchládlou rozmixuji ponornýám mixerem.Stejně tak zamixuji do jater jemně namleté syrové sádlo až vznikne velmi lepivá játrová hmota.Dám do keramické nádoby vyložené tenkými plátky ze hřbetního sádla,může být i uzený špek.Naplním nádobu,dám poklici a dám do trouby na 1,5 hod.táhnout při teplotě 85-90 st. a potom na 150 st. po dobu 0,5 hod.Nechat vychladit,nejlépe přes noc a ráno se může konzumovat.Ručím za výbornou chuť i konzistenci a nemá v současné nabídce konkurenta.No hold stará osvědčená a jednoduchá receptura starých řezníků.:-D

zizala zizala (moderátorka)

22. 2. 2014 20:00

Paráda, děláš mi chutě :-p;-)

magdalenka magdalenka

22. 2. 2014 19:17

chocolate: pri izbovej teplote...teda takej normálnej...
ale mäso sa mi vždy dosť rozvarilo...to robí to dvojité sterilizovanie.

chocolate chocolate

22. 2. 2014 18:54

magdalenka:Magdi, to je mi jasné, nechci nic zanedbat, ale chystám se ven, takže vypínám mražák a likviduji zásoby.Spoustu rozdám, ale zrovna paštiku miluji:-8.
Ptám se jako debil, ale maso jsem nikdy nezavařovala, mezi zavařováním jedna a dvě to má být v lednici?

magdalenka magdalenka

22. 2. 2014 18:50

chocolate: pretože som opatrná, zavarovala som dvakrát, najprv hodinu a o dva dni zas hodinu. (za tie dva dni by spóry mali vyklíčiť, oni tam asi nie sú, ale budeš riskovať zdravie detí? Skús googliť a nájdi si niečo o clostrídiách, alebo o klobásovom jede) Poháre len do polovice, aby sa mastnota nedostala na gumičku na viečkach a aby sa to prichytilo.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová játrová domácí paštika recepty vepřova paštika vepřová paštika recept recept na domácí vepřovou játrovou paštiku domácí paštika z jater jak dlouho zavařovat paštiku vepřová játra paštíka domácí paštika z vepřového masa a jater domácí zabíjačková paštika zabijačková paštika recept na domácí vepřovou paštiku domácí paštika z vepřového masa recept na veprovou paštiku recept vepřová paštika vepřová játrová paštika vepřová játra paštika recepty vepřová paštika s játry pomazánka z vepřových jater zabíjačková domácí paštika jak udelat veprovou pastiku

Suroviny: sádlo vepřové hřbetní, játra vepřová, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, voda

TopRecepty.cz

Domácí paštika z vepřových jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v50X