Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý bramborák II

Chutné bramboráky zná většina z nás převážně smažené na sádle. Vyzkoušejte je však připravit trochu jinak. Bramborák z kynutého těsta, pečený v troubě, příjemně voní po česneku a majoránce a ještě lépe chutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby kynutí

60 min (60 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 025 kJ /
1 679 kcal
Bílkoviny56,93 g
Tuky63,58 g
Vláknina19,35 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 7,40 g
Sůl18,21 g
Sacharidy211,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bůček pokrájíme na kostičky. Vařené i syrové brambory nastrouháme. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli dost do voňava, ke konci vložíme osmažit i kostičky bůčku a necháme prochladnout. Krok 3: Z vody, cukru, droždí a části odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme vzejít (asi 20 minut) a pak ho přidáme do mísy ke všem ostatním surovinám, včetně směsi z pánve. Krok 4: Ochutnáme, popřípadě trochu dosolíme a hned těsto urovnáme do sádlem dobře vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krok 5: Necháme vykynout (30-45 min), poté vložíme do studené trouby, zapneme na 200 °C a pečeme asi 50-60 minut.

TIP: Desatero: Bramboráky - praktické rady a tipy

Zveřejněno 28. 2. 2014

Poznámka autorky cathleen

Mouka je psaná orientačně - nejdřív jsem vmíchala 150 g a poté ještě přisypávala a zahušťovala. Těsto by mělo být husté, ne ale úplně tuhé nebo tvrdé.)Bramborák je moc dobrý teplý i studený, podávaný se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.

Recept - opět psaný rukou v mém prastarém sešitě - jsem malinko upravila, a protože prakticky ve všech receptech na kynutý bramborák tady (ať už se jmenuje, jak chce), vysoce převažuje mouka nad bramborami, přidávám ho k vyzkoušení.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao5O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao5O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Už je mezi oblíbenými a čeká na vyzkoušení. Klasický na pánvi děláme. A pravdou je, že v bramborových těstech obecně se má moukou šetřit. Třeba jí tam dát jen tolik aby s tím šlo pracovat. Platí tu na 100%, že méně je tu "více". Více mouky = snazší práce, ale horší výsledek.

Vyzkoušeno, konečně jsem našla recept na opravdu bramborovou buchtu. I bez uzeného masa nám moc chutnala.

KUKI1: to jsem ráda, díky :-K u nás tento bramborák také chutná. :-8

Zajímavý recept, parádní forma:-O moc se Ti povedlo:-p+:yes::yes:

Ivanka: Ivanka, spagetka asi mala na mysli to, že v tom predchádzajúcom recepte od cathleen sú vajcia 2, tu 1 + voda, že čo je lepšie ;-)

spagetka: Ahojky, jedno vejce tam je.....;-)

Doma jsme dělali hodně často kynutý bramborák, spíš mamka a babička. Ale víc se teda podobal tady tomu tvému Domažlickému bramboráku, kde máš vejce, mléko, také tam máš méně mouky. Tady mě překvapilo, že máš vodu a nedáváš vejce, hm,myslíš že je to lepší?
http://www.toprecepty.cz/recept/6252-domazlicky-br...

Jitkas: aspoň ty vařené strouhat najemno, syrové jsme už měli najemno i nahrubo.DO studené trouby šel bramborák proto, ze je v kamenině, že pri pozvolném nahřívání trouby ještě víc nakynul, a přesto se neměl kam roztéct;-)

cathleen: Tak takto bramborak neznam, ja delam na pekaci((placka). Davat do studene trouby tez novinka (alespon pro mne). Jen mi rekni, prosim, ty brambory strouhas na jemno?

1974andrea: psala jsem v Poznámce - ve všech vysoce převažuje podíl mouky nad bramborami, proto jsem ho sem dala.

Ivčo, tady už je těch obdobných hodně;-)

Tak to určitě vyzkouším:-p:-p:yes::yes:+

Drobek: :-) dík - ten bůček a voňavá cibule právě v psaném bramboráku nebyl. Doplnila jsem a moc to voní :yes:

Souhlasím s menším množstvím mouky, jinak je takové buchtovité, prostě buchta s bramborami a česnekem. Příště přidám ten bůček a cibuli, věřím, že to dost podstatně vylepší. :-)
Bod už jsem dal, první :-K

Tématické fráze:
kynutý bramborák na plech do trouby, kynutý bramborák na plech, kynutý bramborák, bramboráky jako od babičky, kynuté bramboráky, recept na kynutý bramborák, kynuté bramboráčky, kynutý bramborák v troubě, bramborak kynuty, kynutý bramborák ze syrových brambor, kynutý bramborák bác, jak na kynutý bramborák, bramborák bez mouky, kynuty bramborak do trouby, kynutý bramborák z vařených brambor, bramborak z vařených brambor do trouby, bramborák na plech do trouby, kynutý bramborák podle babicky, recept na kynutý. bramborák, bramboráky

Suroviny:
brambory, brambory, mouka hladká, voda, cukr, sůl, vejce, cibule, bůček uzený, olej, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, droždí čerstvé, sádlo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu