Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách najdete gröstle všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku nebo čerstvé bylinky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Množství podle počtu porcí
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nepíši přesné váhy surovin, všechno se připravuje v množství podle chuti a počtu strávníků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2023 13:12
tara23: Děkuji za zprávu, jsem ráda, že chutnalo
17. 3. 2023 13:00
výborná rychlovka k dnešnímu obědu. Manželovi hodně chutnalo
28. 1. 2023 17:44
frimlik: Díky za fotky
11. 1. 2023 10:07
23. 4. 2022 22:18
maskary: Díky, za zprávu a krásnou fotku
25. 10. 2021 06:36
Krásné, jednoduché a velmi chutné.
12. 3. 2021 20:58
Dajda: Díky, že ses připojila k realizaci
12. 3. 2021 08:51
magdalenka: Romario: Tak jsem se nechala inspirovat taky, protože suroviny byly všechny po ruce a mě toto jídlo připadalo rychlé a jednoduché. Teď mohu přidat ještě poznámku "a až nečekaně dobré". Vůbec nevadilo, že se mi brambory zčásti rozpadly a zdaleka se neopekly tak hezky jako na obrázku. Nevím, zda to bylo druhem brambor nebo jestli jsem je moc předvařila.
10. 3. 2021 16:25
Romario: , magdalenka: Dámy, oběma vám děkuji za realizaci tohoto skvělého alpského jídla a za fotky
10. 3. 2021 16:10
Včera ma inšpirovala Romario...už dávnejšie som totiž chcela vyskúšať tento skvelý a jednoduchý recept. Je to sýte a skvelé jedlo! Autorke ďakujem a pridávam foto ako dôkaz.
9. 3. 2021 14:39
Dnešní rychlovka, moc dobrá. Manzel chce na příště místo francouzských brambor.
25. 3. 2019 20:01
Amerikanizmus mně také vadí. Ale stejně mně vadí slovo váha ne smyslu hmotnost - gramáž. Slovo váha v češtině znamená zařízení, na kterém se zjišťuje hmotnost - gramáž. Vážíme na vahách. Pokud budu něco vážit, znamená to také, že budu zvažovat např. jestli bude pršet nebo sněžit. V kuchyni tedy zůstaňme raději u té gramáže
27. 11. 2018 10:37
Paul Sulc:
No, ono s tou VÁHOU (hmotností) je to podobné jako s MARMELÁDOU (citrusová zavařenina), s RUMEM (z cukrové třtiny) nebo s MÁSLEM, že
GRAMÁŽ mi přijde OK
No, ono s tou VÁHOU (hmotností) je to podobné jako s MARMELÁDOU (citrusová zavařenina), s RUMEM (z cukrové třtiny) nebo s MÁSLEM, že
GRAMÁŽ mi přijde OK
27. 11. 2018 06:29
Paul Sulc: Naprosto s Vámi souhlasím, taky se mi nelíbí ta spousta anglicismů, které se v posledních letech přímo derou do češtiny. Na druhé straně se musím Andrey zastat, slovo gramáž je i v češtině běžné - jak sama píše, měříme v gramech a nachází se také v oficiálních slovnících spisovné češtiny, které vznikly v akademickém prostředí http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=gram%C3%A1%C5%BE.... Je to něco jiného, než když Češi řeknou, že je něco "kúl" nebo že jsou "hepy"!
27. 11. 2018 03:44
HASIC Vam nevadi ta spousta anglicismu za poslednich 20 let? To Cesi chteji vypadt ''internacionalne''. Ja jsem od 68 v USA,ale v Cesku se anglicismum pokud mozno vyhybam, abych nebyl za troubu,ktery uz cesky nemluvi. A proc rujnovat rodnou rec?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 17 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 10 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 10 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 11 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 11 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 11 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 12 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Jak správně skladovat vejce? Do mrazáku patří jedině rozšlehaná
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka
Další recepty
Tématické fráze: tyrolske brambory tyrolske grostle tyrolský špek tyrolske recepty tyrolské brambory recept tyrolská pánev tyrolské grestle tyrolsky grostl tyrolsky špek recept grestle tyrolske jidlo tyrolský špek recepty tyrolske brambory se spekem a cibuli tyrolské zapečené brambory tyrolský chléb tyrolske jidla tyrolsky salat tyrolský chléb recepty k mani tirolské brambory
Suroviny: brambory, cibule, špek tyrolský, vejce, pepř mletý, sůl, olej
Tyrolské Gröstle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p6zV
48 názorů