Honzova kuřecí játrová paštika
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 694 kJ / 2 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 302,04 g |
| Tuky | 58,82 g |
| Vláknina | 11,15 g |
| Cholesterol | 5,25 g |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 140,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso uvaříme doměkka a jemně je usekáme.
Krok 2: Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového koření, utřený česnek, majoránku, strouhanou citrónovou kůru, a strouhanou, na troše sádla osmahnutou cibuli. Směs osolíme, rozředíme podle potřeby buď vývarem nebo vejcem a dáme vařit do máslem vymazané formy na jednu hodinu do páry.
Krok 3: Podáváme se salátem a pečivem. Hotovou paštiku můžeme ozdobit aspikem.
Zveřejněno 7. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzova kuřecí játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yOYE
Moje poznámka
Honzova kuřecí játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yOYE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater podle ládi hrušky,
kuřecí paštika ládi hrušky,
kuřecí játrová domácí paštika recepty,
kuřecí paštika ládi hrušky,
játrová paštika ládi hrušky,
játrová paštika láďa hruška,
paštika bez pečení,
kuřecí játrová paštika recept,
játrová paštika z kuřecí,
recept na kuřecí játrovou paštiku,
kuřecí paštika,
kuřecí játrová paštika,
kuřecí játrová paštika,
paštika z kuřecích jater od ládi hrušky,
domácí játrová paštika s kuřecího masa,
játrová paštika z kuřecích jater,
pastika z varenych kurecich jater,
nejlepsi pastiky,
jak rozředit domácí paštiku,
nejlepší játrová domácí paštika podle ládi hrušky
Suroviny:
maso kuřecí,
játra kuřecí,
strouhanka,
koření paštikové,
česnek,
majoránka,
citron,
cibule,
vývar masový,
sádlo,
majoránka,
bobkový list,
tymián,
bazalka čerstvá,
pepř bílý,
koření hřebíček,
rozmarýn,
ořech muškátový,
květ muškátový
Komentáře (3)
No, možná jsem to níže blbě napsal, nechme to prosím bejt...
Od té doby co máme mrazáky, tak dělám paštiky bez pečení v lázni (a bez strouhanky) a zpravidla tehdy, když je dostatek základní suroviny: "obíračka" např. ze skeletů po uvaření vývaru kterého dělám hafo do foroty
...ale koření používáme dost podobné, že:http://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-ko...
Ale notááák... Vařit nejdražší (netvrdím, že nejlepší) ptačí maso do paštiky?
Rozhodně netrpím syndromem lakomé Barky, ale tady bych si nechal koleno vrtat... Obě!