Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky na slanině

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

31. 10. 2014 19:33

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie1 515 kJ / 362 kcal
Bílkoviny20,91 g
Tuky8,44 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy47,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Původně jsem chtěl ledvinky nechat odležet v mléce jen 24 hodin. Ale "okolnosti" mě donutili je tam nechat 2 dny. Ale myslím si,že jim to jen prospělo :-). PS: rýže je díky kukuřici trošku nasládlá,tak s tím počítejte :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Frantiska Frantiska

1. 11. 2014 15:44

hosta: souhlasim, nikdy neni rozvarena ci slepena

hosta hosta

1. 11. 2014 15:41

Rýži vařím jako těstoviny a nemusím se zabývat ani koupáním ve studené vodě, ani proplachováním:-))

aazaba

1. 11. 2014 14:07

Souhlasit s Vámi, taky jsem tady vkládala a byla jsem nucena nechat recept smazat. Tady to už není o vaření a po dělení se o svuj výkon ale o kritizováni a slovickareni. Hodně se to tady zvrhlo.:-((

zizala zizala (moderátorka)

1. 11. 2014 09:25

Casino nic nepíše o tom, že rýži proplachuje jen jednou:-!, ale že alespoň poprvé (a nejlépe po celu dobu) by měla do rýže jít studená voda, aby se škrob lépe odplavil a rýže nebyla slepená.
Počítat propláchnutí je nesmysl, proplachuje se, dokud neodtéká čistá voda, což je právě známka toho, že je škrob odplaven. Každá rýže může být jinak šrobnatá.
U čínských receptů je naopak žádoucí, aby rýže po uvaření lepila a šla nabírat hůlkami.

Když někdo napíše špatný technologický postup a je opraven tím, kdo ví více, dostane se mu posměchu. Ach jo :-((:no:

tejaja tejaja

1. 11. 2014 08:37

cekrops: Ty to fakt počítaš? :-D Mňa by to teda nenapadlo, preplachujem, kým voda nie je číra, ako píše Majka8.;-)

cekrops cekrops

1. 11. 2014 08:29

Navir: Někdy rýži proplachuji i 20krát .... :-D

cekrops cekrops

1. 11. 2014 08:27

Majka8: To o hodně přicházíte, když nejíte ledvinky. Je to docela chutné a levné jídlo. :-)

Majka8

1. 11. 2014 03:23

Rýži proplachuji docela fest,dokuď není čistá voda,ale že bych proplachy počítala,tak to teda opravdu nééé...reaguji jen na tu rýži,ledvinky nejím ani já,ani nikdo z rodiny,takže pro mně recept vcelku k ničemu,ale to neznamená,že není chutný, 100 lidí 100 chutí;-)...Dobrou chuť:-)

Navir Navir

31. 10. 2014 23:48

cekrops: :yes::-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes: Možná má Casino nějaký tajný recept na přípravu rýže, který stačí propláchnout 1x, ale rýže se opravdu proplachuje několikrát ve vodě, já tedy taky 8x :-D:-D:-D

cekrops cekrops

31. 10. 2014 22:16

casino: No tak dobře,no - takže- rýži necháme koupat ve STUDENÉ vodě ...Ať je po vašem.

casino casino

31. 10. 2014 22:11

"Rýži pořádně několikrát(8krát) propláchneme vlažnou vodou"
Proč?
...a když už, tak poprvé se rýže nechá koupat ve STUDENÉ vodě.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové ledvinky na slanině a cibulce ledvinky na slaňině vepřové ledvinky na slanině jak se vari ledvinky ledvinky na cibulce jak dlouho se vaří ledvinky ledvinky na na slanině ledvinky na slanině recept ledvinka vari ledvinky recept recept na ledvinky na slanině ledvinky na kmíně recept ledvinky na slanině jak se vari ledvinky recept vari ledvinka ledvinka recepty vepřové ledvinky s rýží hovězí ledvinky na slanine ledvinky naslanine kaufl

Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika čerstvá červená, okurka čerstvá, mléko, rýže, sůl, pepř, kmín celý, podravka, kukuřice sterilovaná

TopRecepty.cz

Ledvinky na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrZq