Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

0,5 kg hovězích jater
marináda:
1 zakysaná smetana
1 vejce
1 stroužek česneku
koření Tandorí masala ( i jiné dle chuti)
sůl
pepř
strouhanka na obalení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játra jsem nakrájela na 1 cm plátky a naložila do smetany smíchané s kořenim a vejcem. Koření si dejte podle vaší chuti. Marinovat min 2 hodiny i déle.

  2. Poté jsem játra trochu otřela od smetany a obalila ve strouhance.

  3. Smažit v rozpáleném oleji - stačí 1-2 minuty z každé strany. Hotové osolit.

Poznámka

Jsou úplně křehké a štavnaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí játra v zakysané smetaně - marinovaná

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Majka:Určitě ano,vepřová jsou jemnějši,ale byla jsem mile překvapená.Nesmí se dělat dlouho,to potom tuhnou.:-8

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    mám strach z hovězích jater, zdali vebudopu tuhá, lze zaměnit za vepřová, jinak vyzkouším:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí játra na smetaně játra se zakysanou smetanou hovezi jatra recepty kuřecí játra na zakysané smetaně recept na hovězí játra kuřecí játra se zakysanou smetanou hovězí játra hovězí játra marináda recepty na hovězí játra hovězí játra na se smetanou veprová játra se zakysanou smetanou hovězí játra s vejci veprova jatra na zakysane smetane veprova jatra zakysana smetanou hovezi.jatra.na.smetane marinovana vejce jak dlouho marinovat jatra vepřová játra na smetaně strouhaná