Hovězí s jogurtem a zakysanou smetanou

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 8 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 8 názorů

Suroviny 8 porcí

1000 g hovězího masa zadního (vrchní šál)
100 g anglické slaniny nebo uzeného boku
1 větší cibule
1 kostka bujónu drůbeží - nemusí být
1 - 2 polévkové lžíce kukuřičný škrob na zahuštění
Marináda:
200 g kysané smetany
150 g bílý jogurt
3 stroužky česneku prolisovaného
1 polévková lžíce kremžské hořčice
150 ml oleje
špetku chilli
špetku oregáno
1/2 kávové lžičky mleté sladké papriky
1 kávová lžička rovná soli
špetka koření Steak 7 pepřů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady.

  2. Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme.

  3. Plátky namáčíme do marinády a klademe na sebe do kastrólku.

  4. Přikryjeme poklicí a dáme do lednice přes noc uležet.

  5. Druhý den maso dáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády, poklademe anglickou slaninou nakrájenou na tenké plátky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, rozdrobíme bujón a zalijeme vodou tak, ať je maso potopené.

  6. Přikryjeme, dáme do předehřáté trouby a na 190°C, dusíme do změknutí masa.

  7. Během dušení doléváme vypařenou vodu a maso obrátíme. Kdo chce mít více šťávy, nenechá vodu úplně vypařit a zahustí kukuřičným škrobem. Podáváme s bramborem, rýží, hranolkami. Místo kysané smetany můžeme dát jen jogurt.

Komentáře k receptu Hovězí s jogurtem a zakysanou smetanou

Tématické fráze: hovězí šál recepty hovězí vrchni sal recept hovězí vrchní šál recepty hovězí šál hovězí se smetanou hovězí šál recept hovězí zadní vrchní šál recept hovězí vrchní šál hovězí na houbách se smetanou hovězí zadní vrchní šál zahuštění zakysanou smetanou hovězí maso se zakysanou smetanou babicovy dobroty houbová omáčka hovezi zadni vrchni šal recepty hovězí maso s jogurtem vrchni šal recept hovězí zadní šál recept vrchni sal hovezi hovezi maso v jogurtu maso se zakysanou smetanou