Beránek (bezlepkový)
Moučníky bez lepku získávají čím dál více na oblibě, a tak se i tradiční velikonoční beránek dočkal bezlepkové varianty. Pro přípravu jsou potřeba suroviny, které bez problémů koupíme v každém větším obchodě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 17 658 kJ / 4 220 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,38 g |
Tuky | 245,11 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 1,94 g |
Sodík | 680 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 419,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2018 21:03
Protože jsme recept našli na poslední chvíli, a neměli všechny potřebné suroviny, tak jsme udělali některé změny. Neměli jsme doma rýžovou mouku, tak jsme použili 250g Jizerky a 2 hrsti podrcených burizonů. Poněvadž musíme používat bezlaktozové máslo, kterého jsme měli jen 70g, tak jsme je doplnili 80g řepkového oleje, máslo jsme rozpustili. Použili jsme jeden celý prášek do pečiva, vypustili mandle a citrónovou kůru. Při šlehání jsme postupovali podle receptu. Při zašlehávání mouky s práškem do pečiva jsme přidali cca 4-5 PL studené vody, aby elektrický šlehač těsto utáhl. Na závěr jsme zamíchali namočené rozinky.
Beránka jsme pekli v kameninové formě (z roku 1952), kterou jsme nejprve vymazali rozpuštěným sádlem ,vysypali celozrnnou pohankovou moukou a pak vlili těsto. Klas. elektrickou troubu jsme asi po cca 10 minut předehřáli na 150°C. Poté jsme na nejspodnější rošt dali plech a na něj položili formu beránka (čenichem dolů) . Pekli jsme 60 minut na 150°C a pak ještě 20 minut na 160°C.
Poté jsme plech i s formou vytáhli nahoru na el. sporák a položili na ni shora úterku silně namočenou ve studené vodě. Až byla utěrka horká, tak jsme ji sundali a oddělali horní část formy a špejlí vyzkoušeli, jestli je beránek upečený. Poté jsme vrátili horní díl formy na jeho místo, celou formu otočili (čenichem nahotu) a opět použili mokrou těrku a pak oddělali díl formy s čenichem.
Poté jsme formu zase uzavřeli, dali i s plechem zpět do trouby (tu jsme při vytahování formy vypnuli), nechali chvilku pootevřená vrátka trouby, pak je zavřeli a nechali formu s beránkem v troubě přes noc do rána.
Ráno jsme z formy vytáhli pěkného nezakaleného beránka, po kterém se jen zaprášilo.
5. 4. 2015 14:47
5. 4. 2015 11:01
5. 4. 2015 10:35
P.S.nádherná forma
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 4 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 17 minutami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 1 hodinou
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 2 hodinami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalý velikonoční beránek: Z jakého těsta jej upéct a jak jej bez úhony vyklopit z formy?
Jak snadno vymazat a vysypat formu na beránka. Video předvede názorný postup
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: bezlepkový beránek bezlepkový beránek recept bezlepkový velikonoční beránek bezlepkový velikonoční beránek recept bezlepkový beránek z jizerky recept na bezlepkového beránka recept na beránka beránek bezlepkový bezlepkový beránek recepty piskotovy bezlepkovy beranek bezlepkovi beranek bezlepkových beranek bezlepkový piškotový beránek velikonoční beránek bezlepkový recept na bezlepkovy beranek recept bezlepkový beránek velikonoční beránek z jizerky bezlepkovyberanek recept na bezlepkovy beranek olejovy bezlepkovy recept na beránek
Suroviny: vejce, cukr moučkový, máslo, olej, jizerka, mouka rýžová, mandle mleté, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, rozinky
Beránek (bezlepkový)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wA1z
4 názory