Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním

Poctivý domácí kuřecí vývar patří mezi základní kuchařské dovednosti každého kuchaře. Je součástí slavnostních obědů i pokrm pro nemocné, které postaví na nohy. S naším receptem se vám jistě vydaří k naprosté spokojenosti.

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Skelety z vykostěných kuřat i kůžičky z prsních částí a krky propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše zalité. Přidáme nové koření, celý pepř, lžičku soli, cibuli a česnek. Krok 2: Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zvolna převalovat alespoň 1 hodinu. V nepřilnavé pánvi na kousku másla necháme do barvy opéct očištěnou a nakrájenou mrkev, přimícháme ostatní zeleninu. Krok 3: Vývar přecedíme do čistého hrnce, kosti obereme a uvařené nakrájené maso vrátíme do vývaru, přidáme všechnu připravenou zeleninu. Opět přivedeme k varu a povaříme při snížené teplotě zeleninu doměkka. Krok 4: Strouhání můžeme použít sušené nebo čerstvé. Z 1 vejce a hrubé mouky uhněteme ručně nebo v elektrickém minidrtiči tuhé těsto. Uhnětený bochánek obalíme v mouce a necháme
odpočinout 30 minut. Na velkých slzách poté strouháme a po každém strouhnutí ťukneme řeznou stranou těsto vždy do mouky. Strouháme na čistou látkovou utěrku. Krok 5: Zvlášť uvaříme v osolené vodě domácí strouhání zbavené přes síto přebytečné mouky. Uvařené (cca 10-15 minut je-li sušené) zcezené, propláchneme na sítu a vložíme do polévky. Doplníme nasekanými lístky libečku nebo petrželky, případně dochutíme solí a pepřem.

TIP: 20 nejlepších polévkových zavářek

Zveřejněno 5. 12. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Nejraději máme ve výraru domácí nudličky ale občas je vítaná i tato polévková vložka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvn1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: tak přesně takhle má (podle naší rodiny) vypadat DOKONALÝ vývar a chuť bude určitě ještě lepší 😄👍👍a jako vždy: perfektně popsaný postup 👍👍👍👍
Jen si nedovedu představit v minidrtiči dělat těsto, vždycky jsem jen sekala drobení.Polévku udělám podle Tebe, Maruško, do posledního detailu a úspěch zaručen 🍀

zdenka.s: :-K Zdeničko, moc děkuji za milý komentář, je to úplně normální, dobrá polévka. Většinu těst dělám ve starém Eta robotu a mám takový i mini robůtek na málo těsta. :-K Přeji krásný a pohodový večer :-K

Suroviny:
skelet kuřecí, koření nové koření, pepř celý, cibule, česnek, máslo, mrkev, celer, kapusta, pórek, sůl, pepř mletý, libeček, vejce, mouka hrubá,

Přidat fotografie receptu