Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambůrky s tvarohovým přelivem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 5. 2015 13:03

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 157 kJ / 994 kcal
Bílkoviny28,20 g
Tuky93,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato úprava je vhodná hlavně pro ty, kteří z jakéhokoli důvodu nemohou jíst brambory na loupačku tradičním způsobem, přitom na ně mají chuť, ale mohou používat pouze lžíci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

spagetka

19. 5. 2015 18:26

ZFranclova: Děkuju :-K:-K:-K

ZFranclova

19. 5. 2015 18:18

Spagetko, díky. Je to super nápad na jídlo - navzdory všemu tomu zbytečnému dohadování. Jsi velkorysejší, než někteří níže uvedení, a za to Ti patří také dík. Tyhle zbytečné řeči jen dělají v komentářích otravný šlem. Bodík už jsem dala.

spagetka

12. 5. 2015 13:07

MajaV: Rozfrflané na kousky kvůli snadnějšímu jezení. V mikrovlnce v troše vody kvůli rychlosti, týž důvod i proč jsem nevařila vcelku. A přesně, každý ať si to vaří dle sebe, svých možností, svého času. Chuť ve výsledku je prostě výborná.;-)

MajaV

12. 5. 2015 10:09

spagetka: Neptala jsem se na vaše nemoci, což tady taky všichni pochopili, jen na ten zvláštní postup vaření brambor: sice ve slupce, ale rozfrdlané na kousky. No a jestli jsi vařila v mikrovlnce(tedy chceš asi říct v páře), proč to není v postupu tvého receptu. Ale nechci vyvolávat diskuze, každý ať si brambory uvaří jak umí;-) :-)

BlankaZ

12. 5. 2015 09:17

tejaja > hurá, díky, myslela jsem si to, ale díky za potvrzení:yes: jsem zase o něco chytřejší:-D

spagetka

12. 5. 2015 07:35

zizala: souhlasím, vařila jsem v mikrovlnce. Jenže mám pařáček do mikrovlnky a nebyla jsem si jistá, jestli vydrží teplotu. Už mě dost nádobí do mikrovlnky zklamalo a potřebovala jsem rychlost.

zizala

12. 5. 2015 07:31

Nové brambory je lépe vařit v celku v páře, je to nejšetrnější způsob vaření :-)

tejaja

12. 5. 2015 06:42

BlankaZ: S vitamínami je to tak, že čím na menšie kúsky zeleninu narežeš, tým má viac styčných plôch vo vode a tým viac viatmínov sa vyluhuje. Ale pozor, platí to len pre vitamíny rozpustné vo vode, nie pre vitamíny rozpustné v tukoch. ;-)

spagetka

12. 5. 2015 05:22

Děkuju vám :-K:-K.

BlankaZ

11. 5. 2015 22:18

To myslím,že ne.Ale stejně-myslím si,že špagetka nepochopila...jak to MajaV myslela......Dělá se tu z komára velbloud a nemluvím o zdravotních potížích,aby si to někdo nevyložil špatně.
Jdu si vygooglit ty vitaminy,nedá mi to.
Good night :-)

casino

11. 5. 2015 22:07

Pokud to v poznámce stojí psáno od samého začátku, tak se omlouvám. Přehlédl jsem to...:-8

BlankaZ

11. 5. 2015 22:00

casino, vysvětlení je v poznámce receptu,ale i tak nechápu komentář špagetky,protože je přeci možné brambory uvařit vcelku,potom je nakrájet a poté servírovat dotyčnému,který může jíst pouze lžící.Myslím,že špagetka si tuhle variantu neuvědomila.
Mě pořád zajímá jak je to s těmi vitaminy.Ale asi mám smůlu:-)

casino

11. 5. 2015 21:53

MajaV:
No, přijde mi, že tejaja i spagetka se vyjadřují poněkud tajnosnubně...:-))
Pokud zde nejde pouze o pouhou vlákninu a její vliv na peristaltiku, tak by mě fakt vážně zajímalo wocogou:-K

BlankaZ

11. 5. 2015 20:57

casino > děkuji za vysvětlení, já to spíš myslela vzhledem ke komentáři MajaV...... že při rozkrájení a uvaření brambor se vyluhují vitaminy do vody víc,než když se brambora vaří vcelku.Zajímá mě,jak to je :-)

ivulinka

11. 5. 2015 20:46

Však každý den nemusí být k obědu maso:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jake bramburky se muzou jist brambory s tvarohovým přelivem paracek do mikrovlnky

Suroviny: brambory rané, tvaroh ve vaničce, máslo, cibulka jarní, libeček, pažitka, petrželka, bazalka čerstvá, tymián, česnek, sůl, kefír

TopRecepty.cz

Brambůrky s tvarohovým přelivem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wl9M