Brambůrky s tvarohovým přelivem

spagetka Kuchařka: spagetka

Bramborová jídla 26 názorů

Suroviny

drobné nové brambory (počet podle jedlíků)
250 g tvarohu ve vaničce
100 g másla
čerstvé bylinky: dle svého výběru:
jarní cibulka
libeček
pažitka
petrželka
bazalka
tymián
stroužek česneku
sůl
kefír (ideálně domácí)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, neloupeme. Nakrájíme na jednotlivá sousta, podlijeme vodou, osolíme a dáme vařit.

  2. Máslo necháme zcela rozpustit, vmícháme do tvarohu.

  3. Přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek a osolíme dle chuti. Zředíme kefírem tak, aby byla konzistence polotekutá.
    Jako nápoj je nejlepší kefír.

Poznámka

Tato úprava je vhodná hlavně pro ty, kteří z jakéhokoli důvodu nemohou jíst brambory na loupačku tradičním způsobem, přitom na ně mají chuť, ale mohou používat pouze lžíci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambůrky s tvarohovým přelivem

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    ZFranclova: Děkuju :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • ZFranclova ZFranclova

    Spagetko, díky. Je to super nápad na jídlo - navzdory všemu tomu zbytečnému dohadování. Jsi velkorysejší, než někteří níže uvedení, a za to Ti patří také dík. Tyhle zbytečné řeči jen dělají v komentářích otravný šlem. Bodík už jsem dala.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    MajaV: Rozfrflané na kousky kvůli snadnějšímu jezení. V mikrovlnce v troše vody kvůli rychlosti, týž důvod i proč jsem nevařila vcelku. A přesně, každý ať si to vaří dle sebe, svých možností, svého času. Chuť ve výsledku je prostě výborná.;-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    spagetka: Neptala jsem se na vaše nemoci, což tady taky všichni pochopili, jen na ten zvláštní postup vaření brambor: sice ve slupce, ale rozfrdlané na kousky. No a jestli jsi vařila v mikrovlnce(tedy chceš asi říct v páře), proč to není v postupu tvého receptu. Ale nechci vyvolávat diskuze, každý ať si brambory uvaří jak umí;-) :-)

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    tejaja > hurá, díky, myslela jsem si to, ale díky za potvrzení:yes: jsem zase o něco chytřejší:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    zizala: souhlasím, vařila jsem v mikrovlnce. Jenže mám pařáček do mikrovlnky a nebyla jsem si jistá, jestli vydrží teplotu. Už mě dost nádobí do mikrovlnky zklamalo a potřebovala jsem rychlost.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nové brambory je lépe vařit v celku v páře, je to nejšetrnější způsob vaření :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    BlankaZ: S vitamínami je to tak, že čím na menšie kúsky zeleninu narežeš, tým má viac styčných plôch vo vode a tým viac viatmínov sa vyluhuje. Ale pozor, platí to len pre vitamíny rozpustné vo vode, nie pre vitamíny rozpustné v tukoch. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuju vám :-K:-K.

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    To myslím,že ne.Ale stejně-myslím si,že špagetka nepochopila...jak to MajaV myslela......Dělá se tu z komára velbloud a nemluvím o zdravotních potížích,aby si to někdo nevyložil špatně.
    Jdu si vygooglit ty vitaminy,nedá mi to.
    Good night :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Pokud to v poznámce stojí psáno od samého začátku, tak se omlouvám. Přehlédl jsem to...:-8

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    casino, vysvětlení je v poznámce receptu,ale i tak nechápu komentář špagetky,protože je přeci možné brambory uvařit vcelku,potom je nakrájet a poté servírovat dotyčnému,který může jíst pouze lžící.Myslím,že špagetka si tuhle variantu neuvědomila.
    Mě pořád zajímá jak je to s těmi vitaminy.Ale asi mám smůlu:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    MajaV:
    No, přijde mi, že tejaja i spagetka se vyjadřují poněkud tajnosnubně...:-))
    Pokud zde nejde pouze o pouhou vlákninu a její vliv na peristaltiku, tak by mě fakt vážně zajímalo wocogou:-K

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    casino > děkuji za vysvětlení, já to spíš myslela vzhledem ke komentáři MajaV...... že při rozkrájení a uvaření brambor se vyluhují vitaminy do vody víc,než když se brambora vaří vcelku.Zajímá mě,jak to je :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Však každý den nemusí být k obědu maso:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: brambory s tvarohovým přelivem paracek do mikrovlnky

Zapomněl/a jsem heslo