Dvojcelerová polévka s pestem ze sušených rajčat

Danca Kuchařka: Danca

Polévky 3 názory

Suroviny

plátek másla cca 1 cm silný
1 cibule
1/2 bulvy středně velkého celeru ( nebo jeden menší celý )
2 PL hl. mouky
3 stonky řapíkatého celeru
500 ml vody nebo vývaru
500 ml mléka (nebo smetany na vaření, pokud chceme mít polévku opravdu hodně vydatnou)
1-2 drobně pokrájená sušená rajčata (mohou být i naložená v oleji )
sůl
pepř
špetka chilli vloček
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle opečeme dosklovita na kostičky nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme na nudličky nakrájený, předem oloupaný bulvový celer a smažíme za častého promíchání do té doby, než začne zelenina zlátnout.

  3. Zasypeme moukou, ještě asi 2 minutky prosmažíme ( teď už za stálého míchání ), zalijeme vodou, mlékem ( popř. smetanou ), osolíme, opepříme a vaříme do změknutí celeru.

  4. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme na plátky nakrájený řapíkatý celer a ještě chvíli provaříme.

  5. Nakonec vmícháme pesto a kdo má rád, tak i trochu chilli, a prohřejeme.

  6. Podáváme s krutonky nebo s čerstvým pečivem, dobré jsou k ní i topinky potřené česnekem:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dvojcelerová polévka s pestem ze sušených rajčat

Tématické fráze: polívka ze sušených rajčat

Zapomněl/a jsem heslo